Osim toga, pokupit ćete neke nove vještine u tom procesu!

Toliko mnogo toga u životu čini se da košta više nego što bi trebalo. Kada naučite nekoliko projekata za DIY koji su prihvatljivi za iznajmljivače, ipak možete imati ono što želite na jeftinijim cijenama. Osim toga, pokupit ćete neke nove vještine u tom procesu!

police za knjige

Sve dok imate električnu pilu i bušilicu, možete napraviti lijepe police za knjige kod kuće uz ništa osim toga. Sve što morate kupiti je drvo, neki vijci i lak ili mrlja. Postoji mnogo web stranica koje će vam pokazati kako napraviti jednostavne dizajne. Ako imate neko iskustvo u obradi drveta, idite za nešto što je još ljubaznije i ukrasnije.

Naravno, možete stvarno ublažiti svoj proračun za kućanstvo tako da izrađujete polica s tri ili četiri duge komade drveta i nekoliko blokova od pepela.

Lagana, zanimljivija verzija koristi dvije sklopive ljestve. Postavite drvene police uz stepenice kako biste napravili brzi set polica.

Vaše voće, povrće i bilje

Čak i stanovnici stana mogu uzgajati voće, povrće i bilje. Pomaže da imate balkon ili malu parcelu, ali možete uzgajati ružmarin, lavandu, bosiljak, pa čak i rajčicu u posudama postavljenim duž velikih prozora.

Predsjednik Uprave burpee, jedne od najvećih svjetskih tvrtki za distribuciju sjemena, kaže da paket od zelenog graha u vrijednosti od $ 1 može tijekom sezone donijeti grah od 75 dolara.

Možete još više uštedjeti kada se usredotočite na visoko vrijedne, organske uzgojene proizvode. Rajčice koje se prodaju na poljoprivrednom tržištu često koštaju između 2,50 i 3,50 dolara po funti. Nekoliko transplantacija koje idu izravno u zemlju mogu koštati samo 5,00 dolara. Te dvije biljke lako bi imale 20-60 funti. Čak i ako vaše biljke proizvode samo 20 funti, štedite oko 40 do 65 dolara.

Osim toga, dobivate svježe, sazrijevane rajčice koje nisu obrađene s nepoznatim kemikalijama.

Deterdžent za pranje rublja

Ne morate platiti visoke cijene na deterdžentu za pranje rublja. Umjesto toga, izradite vlastiti sapun od predmeta koje možete dobiti od bilo kojeg trgovine. Da biste napravili tekući deterdžent za pranje, trebat će vam pranje sode, boraxa i bar sapuna. Također možete dodati prirodna ulja (poput paprene metvice ili lavande) kako bi deterdžentu ostavio ugodan miris.

Izrada vlastitog deterdženta je super za ljude koji žele uštedjeti novac. Također je dobro za ljude koji imaju alergije na oštećene kemikalije i mirisne proizvode za pranje.

Spagetti tin

Nemojte trošiti novac na kantu za skladištenje špageta koje ćete jednostavno držati izvan vidokruga u ormaru. Umjesto toga, uživajte u čašama krumpira Pringles. Kada završite, imat ćete savršeno funkcionalnu kosu od špageta. Nije puno lakše i jeftinije od toga.

Znate li o drugim projektima koji se mogu napraviti kod kuće, jeftiniji od kupnje predmeta iz trgovine? Jelo! Podijelite savjete u komentarima u nastavku.

Komentari Na Mjestu: