2008 je bila teška godina. U nedjelju, 30. prosinca 2007., žurio sam ženu u hitnu bolnicu. Razvela je tešku bol u trbuhu i doslovno je udvostručila dok smo jurili u bolnicu. Kad morfij nije zadobio bol, preselili su se u dilaudid, što je 15 puta jači. Iskoristio je bol od boli. Zatim počelo povraćanje. 10 sati i mnogo testova kasnije, i puštaju je. Nisu znali kakav je bio problem, ali lijek je smanjio svoje sustave. U različitim vremenima sumnjao je na kamen bubrega, divertikulitis i niz drugih bolesti.

Nakon neizvjesne noći, bol se vratio i odlazili smo na hitnu pomoćnu stanicu u petak 31. prosinca 2007. Ovaj put smo proveli 13 sati u hitnoj sobi prije nego što su je ušli u bolnicu. Više testova, više nagađanja, više boli i više povraćanja. Do srijede (sretna Nova godina, usput) uskočili su problem u jedan od bubrega i zakazali postupak za petak. Četvrtak navečer se činilo da se poboljšava, postupak u petak je prošao dobro, i sve se činilo da je riješeno. Otpuštena je u petak, otišli smo kući, a pet sati kasnije vratili smo se boli i povraćanja. Ponovno smo bili na hitnoj sobi, ušli smo u bolnicu, a opet imali isti postupak u nedjelju. Dobro je prošao, a otpustila ju je u ponedjeljak, devet dana nakon početka pokusa.

Sad se puno bolje događa, iako još ima još praćenja. Misle da je problem riješen, ali nisu sigurni.

Dajem vam sve ove pozadine kako biste mogli bolje cijeniti sljedeće 4 stvari koje nam ovo iskustvo podučava o našem zdravstvenom osiguranju (imamo PPO osiguranje):

    1. Davatelji usluga zdravstvene zaštite preko računa: Kada vi ili vaš davatelj zdravstvenih usluga podnesete zahtjev za osiguranje, primate ono što osiguravajuća društva zovu Objašnjenje koristi (EOB). EOB vam govori o datumu pružanja usluge, koliko je podnesen na osiguranje, koliko je vaša ko-plaća i odbitna, koliko ste platili osiguravajuće društvo i koliko dugujete. Apsolutno je važno da pregledate svaki EOB. U jednom slučaju, liječnik je pokušao naplatiti 250 USD. Prema EOB-u, Blue Cross je dogovorio s pružateljem zdravstvene skrbi za određenu naknadu za uslugu koju su pružili (bio je medicinski test). Dogovorena pristojba bila je 250 dolara manje nego što su nas naplatili, a oni su pokušavali dobiti razliku od nas. Ne mogu to učiniti. Kada se davatelj usluga zdravstvene skrbi slaže s određenom cijenom kod vašeg nositelja zdravstvenog osiguranja, to je cijena koju oni moraju naplatiti. Nažalost, mnogo je poziva na pružatelja zdravstvene skrbi, našeg osiguravatelja, pa čak i za sakupljač dužnika da bi se to ispravilo. Ali zapamtite, uvijek provjeravajte svoje EOB-ove.
    2. Sufinanciranje za bolničke boravke je skupo: Naviknut sam platiti oko 15 dolara ko-plaća za posjeta liječniku ili lijekovima na recept. Naše zdravstveno osiguranje, međutim, naplaćuje 100 dolara za plaćanje ako budemo primljeni u bolnicu. I zapamtite kad je moja supruga otpustena u petak poslijepodne, samo da se nekoliko sati kasnije vratim u bol da bi se vratili u bolnicu? Da, još jedna 100 dolara platiti.
    3. Zdravstveno osiguranje pokrilo je samo 90% troškova bolnice: Dok sam siguran da se to razlikuje od politike do politike, naše zdravstveno osiguranje pokriva samo 90% bolničkog boravka. Deset posto ne može zvučati kao puno, ali 9-dnevni boravak u bolnici, uključujući testove i liječničke račune koštaju gotovo 30.000 dolara. Tako smo u prva dva tjedna 2008. potrošili 3.000 dolara. U ovom trenutku ću vas uputiti na moj članak o hitnim sredstvima. Naše osiguranje ima ograničenje o tome koliko ćemo potrošiti iz džepa, ali to je 4.000 dolara pa je puni 10% na nas. Izgubili smo naš račun za štednju ove godine jer će i naša djeca dobiti uzorke. Proveli smo kroz HSA u 9 dana! Život se događa.
    4. Nećete dobiti samo jedan račun: Primili smo brojne račune različitih pružatelja zdravstvene skrbi, od kojih mnogi od kojih nikad nismo čuli. Primili smo zasebne račune za svaki liječnik koji je vidio moju ženu u hitnoj sobi. Neki od liječnika sjećamo se, neki ne znamo. Primili smo račune za svaki glavni test koji je imala. Primili smo više računa od bolnice. I sa svakim računom dolazi EOB koji se mora ispitati. Proveo sam sate razvrstavajući se kroz papir i uvjeravam da nismo pretjerani. Budi spreman.
  • Prijavite se za pojam životnog osiguranja kroz Haven Life

Tijekom 9-dnevnog boravka u bolnici novac nije bio prva stvar na mom umu. Ali to je stvarnost, i nadam se da ti savjeti mogu pomoći ako ikad prođete kroz nešto slično. Ako imate slična iskustva i imate dodatne savjete za ponudu, ostavite komentar.

Komentari Na Mjestu: