Svaki drugi radni dan, hodam svojim 27-godišnjim susjedom koji je igrao ulov u sredini ulice s njegovim dvadesetpetogodišnjim prijateljem. On je dobar momak s zamršenom tetovažom zmaja na desnom bacanju ruku. Spasio sam njegov pretući Subaru Outback od dobivanja 120 dolara ulične karte za čišćenje jednog dana, pa je uvijek super prijateljski.

Iako je Jake lijep momak, ne čini se kao da ima posao ili bilo kakvu ambiciju izvan zabave. Kad ne igra ulov sredinom dana, odlazi u Tahoe sa svojim prijateljima tjedan dana. Kad ne snowboardira, putuje za softball utakmicu. To je izvrstan život. Samo se pitam jesu li njegovi roditelji lišili njegov potencijal jer još uvijek živi s njima.

Istina je, bojim se da će moj sin postati poput Jakea ili mog drugoga 26-godišnjeg susjeda koji živi kod kuće sa svojim roditeljima i svako jutro se budi s ulicom svog novog motocikla. Kad sam pitao njegovu mamu što sada radi, da je diplomirao na fakultetu, slegnula je ramenima i rekla mi, "još se pokušava naći." Dovoljno je pošteno. Barem ima slatki sportski automobil i motocikl da ga odveze gdje god želi ići.

FIRE Roditeljska nepravilna stvarnost

Budući da dvoje ostaju kod kuće roditelji koji žive nekonvencionalnim životima, osjećamo kako naša financijska neovisnost može završiti zezanjem života svoga sina. Uostalom, odgojili su ga srednja klasa i niži roditelji srednje klase, a tradicionalna ruta nas je konačno dovela do FIRE u našoj 30-ima.

Sada se približavam životu koji ne brine o tome da slijede pravila. Ne želiš ići na koledž? Nema problema. Samo se podučavajte tako da možete biti stručnjak za nešto. Želite li se okušati u online poduzetništvu? Zvuči dobro! Vaš starac vam može dati neke dobre pokazivače. Ne želiš se udati? Divno. Koristite godišnje 10.000 dolara u porezu u porezu za brak kako biste otišli vidjeti svijet.

Za one od vas koji ste izgradili neko generacijsko bogatstvo, koji imaju FIREd ili koji rade netradicionalne poslove, razgovarajmo o tome što bi naš stil života mogao učiniti našoj djeci.

Obrazovno postignuće

Kao teniski trener za privatnu srednju školu u SF-u, počeo sam učiti o zamršenosti privatnog školskog sustava. Trebali biste se prijaviti na predškolski odgojitelj prije nego što se dijete rodi kako bi jednog dana došlo na stazu da ga dovede u samu srednju školu koju trenirao.

Ali prije nego što se prijavite na moju srednju školu, najprije ste dobili svoje dijete u jednu od selektivnih privatnih škola K-8 nakon završetka predškolske dobi. Postupak prijama uključuje procjenu kako vaše dijete igra s drugima, kao i test sposobnosti. Razgovarajte o tome da vam malo dijete provede kroz šut!

Stvari u elitnoj privatnoj srednjoj školi su da svi bivši studenti ne ulaze u prestižno sveučilište. Zapravo, samo je prvih 10% djece ušlo u najsklonijenija sveučilišta. Svi ostali dobivaju vrhunsku školu, što je sjajno. Ali tako i mnogi klinci koji idu u slobodne javne srednje škole.

Kao javni srednjoškolac koji je pohađao javno sveučilište i dobio posao predavanja u Goldman Sachsu u New Yorku, 100% vjerujem u vrijednost javne školske izobrazbe - toliko da imam ZERO stres oko pokušaja da se moj sin na privatnoj školi. Ako ne uđe, odlazi u javnu školu, hooray!

Ali zato što se družim s tolikim brojem prijatelja koji šalju djecu u privatnu školu, daju mi ​​stres o tome hoću li ili ne činim ispravnu stvar da budem toliko beznačajan. Mislim,Neće li moje dijete poslati u privatnu školu, iako to mogu priuštiti, lišiti mu priliku da ostvari svoj puni potencijal?Ovaj je stres dio razloga zašto razmišljam o odlasku iz San Francisca.

Dok smo bili kod GS-a, rutinski smo odbacili djecu iz Harvarda, Princetona, Yala, Stanforda, Columbia, Cornell, UPenn, Brown i drugih sjajnih škola iz raznih razloga. Jedan od razloga bio je to što su odbijanja bili jednosmjerni, neiskusni geek koji nisu znali komunicirati. Stoga, ako ne možete dobiti dobar posao, koja je svrha trošiti sve te novce, radeći tako teško i naglašavajući sve te godine?Što je vaše prvenstveno obrazovanje, to su očekivanja veća.

Radije bih da moj klinac pohađaju školu niže razine i iznenaditi na naglavce. Vaši maniri, komunikacijske vještine, ljubaznost, radna etika i veze važniji su od onoga gdje ste išli na koledž. Možete raditi na svim tim stvarima bez ikada pohađanja vrhunskog sveučilišta.

Osim toga, u 18 godina, koliko je važan tradicionalni faksu stupanj, ako se sve na internetu učini besplatno? Postoje specijalizirane škole koje se posvuda pojavljuju gdje se uči djeca teške vještine. Tijekom vremena, koledž može naposljetku postati relikvija.

Izbor karijere

Ja čvrsto ne brinem ako moj sin postane odvjetnik, bankar, venture kapitalist, investitor privatnog kapitala, savjetnik za strategiju ili neku drugu tradicionalno visoku plaćenu zanimanju. Ja ću biti ponosan na njega, što god radi. Samo želim da bude sretan i naći nekoga tko se brine o njemu koliko mi se brine za njega i moju ženu.

Kao netko tko je 13 godina radio u finansiji i napisao o novcu više od osam godina, jasno vidim kako novac i ugled ne dovode do sreće.O ovoj temi ponovno sam pisala s primjerima kao što su:

Skidanje po 500.000 dolara godišnje: Zašto je toliko teško pobjeći od utrke štakora

Želite li biti bogati ili želite li biti besplatni

Nezdrava želja za Prestigeom pogađa vaš život

Jedina zanimanja za koje osjećam nevjerojatno su časna one koje pomažu drugim ljudima. Biti liječnik ili učitelj dva su zanimanja koja dolaze na pamet. Rad na neprofitnoj ustanovi koja pomaže udomiti djecu je još jedan.

Ne mogu vjerovati koliko obrazovni liječnici moraju proći da budu tko su oni. Da biste mogli izliječiti i pružiti utjehu, predivne su vještine koje se ne mogu nadjačati.

S obzirom da ne postoji ništa dragocjeno od naše djece, vjerujem da nastavnici ne dobivaju dovoljno kredita za ono što rade. Dobar učitelj može učiniti svu razliku u svijetu.

Mama i tata već su se žrtvovali za novac. Dakle, nakon diplome želimo da se naš sin usredotoči na služenje drugima.

Osjećaj postignuća

Ne postoji ništa bolje nego naporno raditi, a zatim postići svoje ciljeve. Želimo usaditi u naš sin radnu etiku koja mu omogućava da cijenimo povezanost napora i nagrade. Da mu dadnem sve bi bilo apsolutna parazita, jer nikada nismo u potpunosti cijenili ono što ne zarađujemo.

Bojim se da nećemo gurati našeg sina dovoljno teško da postignemo svoj maksimalni potencijal. Umjesto da trošite barem tri sata u noć na domaću zadaću kao i njegova majka, a ja sam u srednjoj školi, zabavimo se jer će sve ionako zaboraviti! Ako bismo se borili, zasigurno bismo željeli da ode u veliku školu i dobije posao s visokim plaćama pa se ne može brinuti samo o sebi i njegovoj budućoj obitelji, već i nama pružiti financijsku pomoć. Ali nemamo takvu tjeskobu.

Pokušat ćemo sve da podignemo osnovno dijete koji cijeni vrijednost dolara. Ali znam da će to biti izazov jer će se naš sin pitati zašto su njegovi roditelji jedini roditelji koji nikad ne moraju ići na posao. Pitat će se zašto je njegov starac na svakoj nogometnoj utakmici, svakom recitalu orkestra, svakoj igri i svakoj raspravi. Vidjet će da je sve što radim na tipkovnici nekoliko sati dnevno i to je to!

Sjećam se jasno kao 23-godišnjak koji želi učiniti što više novca kako bi moja majka mogla ranije umiroviti. Često se istakao na poslu, pa me čak i posavjetovao o tome treba li otići u mirovinu prije 60. godine. Rekao sam joj da ne gubi još jednu sekundu na posao koji joj se nije svidjela. Njezina bol me potaknula da agresivno spasim kako bih joj pustila da bude slobodna prije. Kad se povukla prije 60 godina, to je bio sretan trenutak.

Ali za nas, neće vidjeti nikakav posao. Neće doživjeti kako se njegova majka vraća kući uznemirena nakon što je prošla zbog promocije za manje zaslužne muške kolege. Neće ići bez svog oca tjedan dana u isto vrijeme zbog stalnih poslovnih putovanja u Aziju. Umjesto toga, jednostavno će vidjeti radost ne moraju raditi za bilo koga. Naša je nada da ima motivaciju u poduzetništvu.

Je li vrijeme da stealth bogatstvo naše djece?

Duboko dolje nalazim utjehu, znajući da bez obzira na sve, naš sin će biti u redu jer ćemo uvijek biti tamo za njega. Ali pitam se da li je dobra ideja Stealth Wealth našem sinu prije nego što shvati što znači bogatstvo.

Jedan od mojih prijatelja živi u dvorcu od 18 milijuna dolara i leti se privatno sa svojom djecom. Kako će biti njegova djeca biti sretna s bilo čim manje od najboljih nakon što dobiju posao? Hoće li biti spremni živjeti u sjenku u prepunom stanu SF jer oni naplaćuju samo 50.000 dolara godišnje? Teško je zamisliti.

Već živimo u susjedstvu srednje klase u vrlo skromnom domu koji je manje od 2.000 kvadratnih metara. Sve što trebamo učiniti je riješiti SUV prije nego što je on sedam pet godina i voziti Honda Accord umjesto. Mama ne nosi nakit, a ja samo nosim traperice i sportsku odjeću.

Želimo da naša djeca imaju bolje od nas. I siguran sam da naša djeca žele vidjeti mogu li se roditi njihovi roditelji. Ali ako ste se povukli u svoje tridesete i živite u slobodno vrijeme, to će biti prokleto teško pobijediti.

Druga rješenja za pomoć našoj djeci graditi karakter

* Pobrinite ih da zarade stavljajući ih da rade oko kuće

* Pokaži im, nemojte im samo reći što da rade

* Uzmite ih na izlete u zemlje u razvoju kako biste vidjeli koliko ih je dobro

* Potaknite ih na učenje drugog jezika

Objasnite zašto su stvari

Povezano:

Ne pitam se zašto Millennials ne daju prokleti novac

Massive Generation Wealth Transfer je zašto sve će biti u redu

Kako biste dobili svoje roditelje da plaćaju sve, čak i nakon što postanete odrasli

Ispovijest pokvarenog bogatog djeteta

Čitatelji, svatko se boji da je zeznuo živote svojih djece zbog načina života kojeg vodite danas? Kako ulijevamo u našoj djeci zahvalnost za naporan rad ako dolaze iz financijski dobro obitelji? Koji su neki od akcijskih koraka koje ste poduzeli kako biste osigurali da vaša djeca ne odrastu kako bi bili zalutali gubitnici?

Komentari Na Mjestu: