Gradnja bogatstva je duga igra. Ponekad je vrlo lako postati obeshrabren kao rezultat. Unatoč sretnoj investiciji kad sam imala 22 godine, osjetio sam vrlo malo zadovoljstva što sam imala veliku štednju u prvih dvadesetih godina. Novac se degenerira na samo brojeve na zaslonu koji ne pruža nikakvo korisno sredstvo ako se ne potroši.

Stvarno sam razmišljao o odustajanju od svog novoprijavljenog posla u San Franciscu nakon dvije godine 2003. godine kako bih živio u lovackom životu na Havajima. Surfanje ujutro, masaže u popodnevnim satima i Mai Tais u večernjim satima ne mogu biti tako loše. Misli o kupnji Eurovan VW-a kako bi krenule cestom po kontinentu dok sam uzeo tuševe na odmoru zaustavio, također sam prešao moj um.

Opasno je primiti financijsku sreću tako rano u životu, jer postoji rizik da sve kažem za sve. Odjednom mislite da je izgradnja velike financijske matice tako lako, kada je to vrlo teško u kratkom vremenskom razdoblju. Uz iznenadnu ubrizgavanje bogatstva, nikada nećete postići svoj potencijal jer jednostavno ne trudite se truditi se.

Nakon mnogo razmišljanja i neprestano pijan susjeda gore, odlučio sam kupiti moju imovinu da "riješi moj novac". Bio sam bolesan od iznajmljivanja, a ja sam također bio motiviran raditi za novac, veliki problem ako radite u financijama! Čim sam se spustila na šesterokutnu provjeru osjetila sam osjećaj olakšanja. Bez novca nikad se nije osjećao tako dobro!

Konačno, radim za još nešto, Sjećam se razmišljanja nakon plaćanja moje prve hipoteke plaćanja. Živjeti u ljepšoj imovini umjesto jedne prljavoj spavaćoj sobi bila je nagrada za četiri godine napornog rada i rizika. Otpustanje nije bilo opcija, jer ako sam to mogla izgubiti svoj dom!

Možda je pravi razlog zašto toliko volim vlasništvo toliko nije toliko za povratak, nego za preusmjeravanje koje pruža. Dug dugotrajne pomoći spasio me od toga da sam drugi dijete-znanje-to-svi-dijete koji baca svoj život daleko u dobi od 26 zbog nedostatka strpljenja i perspektive. Hipoteka je bila sidro što me nije moglo oduprijeti.

Godinama kasnije u dobi od 32 godine moj se entuzijazam za posao ponovno počeo blijedjeti. 10 godina trčao je nakon koledža, ali bojala sam se sami krenuti jer je rad bio sve što sam znao. Tamna strana prijevremenog umirovljenja bila je napisana kako bi se uvjerila da ne padam u istu zamku bez ikakve svrhe. Kada je post objavljen, odmah sam se bavio prekomjernom mirovinom ako ste pročitali komentare. Malo su znali da je moj cilj bio namjerno ubacivati ​​svoje vlastite lude misli kako bih se uvjerio da ništa ne nedostaje prije nego što odlučujem za skretanje vjere dvije godine kasnije!

SLAVI VIŠE ČESTO

Iako sam samo izradio 1.400 dolara od moje strukturirane bilješke s Applea, mogao sam vrlo dobro izgubiti 10.000 dolara ako je Apple zaključio 415 dolara na datum štrajka 17. lipnja. Dionice trenutno trguju ispod 400 dolara u vrijeme pisanja ovog posta. Izbjegava li gubitak pobjedu? Mislim da da! S malom Appleovom pobjedom, odlučio sam potrošiti dobar dio od 10.000 dolara koje sam mogao izgubiti kada vidim svijet.

Putovanje je u mojoj DNK. Kada odrasteš živjeti u šest različitih zemalja prije 14. rođendana, nemoguće je da ne želite dalje vidjeti što je tamo. Ništa je bolje nego pokupiti lokalne običaje i učiti nove jezike, iako sam prilično strašan kod lingvistike. Ideja se pretvarati da sam netko drugi u drugoj zemlji koja me najviše uzbuđuje.

Svake godine od koledža sam otišao na neku međunarodnu avanturu. Prošle godine bilo je Amsterdam, Helsinki, Kopenhagen, Brugge i St. Petersburg da bi razumjeli najsretnije ljude na zemlji. Godina prije toga bilo je Rim, Barcelona, ​​Malta, Santorini, Olympia i Istanbul. Ove godine posjetim Mallorca, Španjolska kako bih shvatio kako pronaći sreću unutar zemlje koja ima stopu nezaposlenosti od 20% +. Na putu ću provesti tjedan dana u Švicarskoj kako bi saznali o svojoj neutralnosti. Na putu natrag, zaustavit ću se u Frankfurtu na dan da doživim njemačku preciznost, pivo i bratwurst naravno.

Postoji dio mene koji vjeruje da se SAD polako pretvaraju u Europu zbog sve veće veličine naše vlade. Strukturna nezaposlenost će ostati tvrdoglavo visoka, porezne stope će se povećati za sve, a bit će i manje inovacija kako Amerikanci uče da se više uzvraćaju i žive u dobrom životu. Kada je posljednji put došlo nešto veliko iz Europe ili Kanade? Točno.

Vidio sam budućnost Amerike kroz svoja iskustva u Europi, i moram priznati da budući izgleda dobro. Ako ne morate brinuti o prekomjernim troškovima zdravstvene skrbi bit ćete više avanturistički. Ako imate veliku državnu sigurnosnu mrežu koja će vam pružiti 70% prošlogodišnje plaće za par godina bez obzira koliko ste napravili, nikad nećete morati inženjerirati svoj otpuštanje kako biste zaštitili svoju odgodu naknade. Svi ćemo biti jedna velika sretna obitelj koja je puna društveno-ekonomske jednakosti.

Prije nego što me kritiziraš zbog optimizma, potičem vas da provedete najmanje mjesec dana u Europi i vidite sami. Ja sam realist koji prihvaća stvari za način na koji jesu. Tko ne voli čokoladu, sir, pivo, crvene glinene terase, plaže odjevene u bikini i tradicija poslijepodnevnih siestasa? Europski stil života je divan.

NOVAC NEĆE BITI ISKLJUČEN

Stvarno nema smisla zaraditi novac ako ga ne potrošite na stvari koje volite. Ključ je da shvatite koliko si možete priuštiti kako ne biste došli do kratkog.Unesite moju štednju po dobi kako bi vam pomogao da ostanete na pravom putu. Utvrdite svrhe zašto štedite novac. Primjeri mogu uključivati ​​putovanja, obrazovanje djeteta, imanje sive, ljubav ili krstarenje po cijelom svijetu za svoje roditelje. Financijska sloboda kao razlog možda nije dovoljno specifična.

Svatko mora pronaći svoju ravnotežu. Postoji rizik da biste mogli samo akumulirati više novca nego što ste ikada mislili da je moguće u mladoj dobi i prerano raskopati akord. Do trenutka kada shvatite da bi bilo bolje da uravnotežite svoje navike potrošnje i štednje umjesto da idete na bilo krajnosti to bi bilo prekasno!

Motivacijska kategorija

Preporuka za upravljanje bogatstvom:

Upravljajte svojim financijama na jednom mjestu: Najbolji način da postanete financijski neovisni i zaštitite sebe jest da se dobiješ svoju finansijuprijavite se Osobni kapital, Oni su besplatna internetska platforma koja prikuplja sve financijske račune na jednom mjestu kako biste vidjeli gdje možete optimizirati. Prije osobnog kapitala, morala sam se prijaviti u osam različitih sustava za praćenje 25 + razlika računa (brokerske kuće, više banaka, 401K, itd.) Za upravljanje mojim financijama. Sada se mogu prijaviti u Osobni kapital kako bih vidio kako rade računi zaliha i kako napreduje moja neto vrijednost. Također mogu vidjeti koliko trošim svaki mjesec.

Najbolji alat je njihov analitičar naknada za portfelj koji pokreće vaš portfelj ulaganja kroz svoj softver da biste vidjeli što plaćate. Otkrio sam da sam platio 1.700 dolara godišnje u portfelju pristojbi. Nisam imao pojma da plaćam! Nema boljeg online financijskog alata koji mi je pomogao više u postizanju financijske slobode. Potrebno je samo minutu da se prijavite.

Fotografija: Život je poput kante trešanja. Jedi previše i sjedit ćete na prijestolju jako dugo. Brentwood, CA, 2018.

Komentari Na Mjestu: