SF Modern Mansion Larry Ellison

Krajem siječnja 2012. imala sam veliku sumnju da ću u narednim mjesecima inzistirati otkaz. Radila sam u svojoj tvrtki već 11 godina i veselio se sam sebi da radim nešto. Kao rezultat toga, znao sam da moram učiniti što je moguće više smanjiti svoje troškove prije uzimajući skok vjere.

Jedan od mojih najvećih ponavljajućih troškova je moja hipoteka. Iako je moja početna stopa hipoteke od prije osam godina pala s 5,75% na 2,625%, trošenje tisuća dolara mjesečno i dalje je puno novca za nekoga tko više nema prihoda od W2. Svaki dolar kamate štedi broji!

Kada je desetogodišnji prinos pao na 1,85%, dala sam banci prsten da vidim što mogu učiniti. Iznenađujuće, vratili su se s 5,01 ARM stopom od 2,625% uz "no cost no cash" izdatak. Proces je započeo oko 27. siječnja 2012. i nije završio do početka svibnja 2012., 100 dana kasnije!

Krajem travnja (dan ~ 80), banka me je ponovo pitala za moje najnovije dvije plaće. Jasno se sjećam razmišljanja o sebi, Hvala bogu, još uvijek imam posao! Rekao sam svojim bankarima da je vjerojatno da više nećemo imati W2 prihodni tok koji dolazi tek u ljeto samo da bude potpuno ispred. Zahvalili su mi na iskrenosti i gurnuli mi refinance jer su rekli da ne možemo predvidjeti budućnost. Imamo 11 godišnju vezu, a ja ne namjeravam zanemariti na moju hipoteku ionako.

ZAŠTO MORATE NAMJERAVATI PRIJE POMOĆI VAŠE POSLOVE

* Trebate W2 izjavu. Nijedan osiguravatelj neće odobriti vašu hipoteku ako nemaju dokaza stalnog plaćanja. Što ste duže imali svoj stalni paycheck, to će više osjećati ugodno. Na hipoteku će tražiti vašu titulu, zanimanje i godina zapošljavanja. Ako imate svinjetinu od guske, onda ćete vjerojatno biti odbačeni. Izuzetak od pravila je ako imate značajan iznos druge imovine kao kolateral i imate dovoljno velik broj ponavljajućih tokova MISC-INT ili Dividenda prihoda koji je uspostavljen mnogo godina prije.

* Prihodi i troškovi nakon odustajanja su neizvjesni. Učinili ste svoj konzervativni proračun i mislite da imate dovoljno vremena da vas zadovolje već godinama ili godinama, ali nikada ne znate kada se pojavi neki slučajni trošak. Nisam mogao predvidjeti da se ispod moje pločice pojavi cijev za vodu koja bi koštala 1.500 dolara za popravak, ali morala sam ga popraviti, inače bi mi grad bio u redu i trebala mi je voda! U međuvremenu, poduzetnički prihodi nikada nisu sigurni. Veliki natjecatelj može jednog dana odlučiti da se preseli u vaš prostor i zabiti vas. Što onda? Važno je barem zaključati svoje najveće troškove.

* Novi posao nosi manje težine. Čak i ako dobijete lijep novi posao, banka obično želi vidjeti godinu dana zaposlenja prije nego što vam daje zajam. Novi bankovni odnos s najboljom stopom bit će sramežljiva s nekim tko je samo šest mjeseci bio na svom poslu. Naravno, ako se refinancirate s postojećom bankom, možda ćete imati više slobodnog prostora. Drugi je problem da nema jamstva da ćete na prvom mjestu pronaći usporedivi novi posao. Tržište rada još je uvijek tvrd.

* Vlada je majstor lutke. Naša vlada ima svoju ruku dosad navaliti velike banke da je bankama vrlo teško imati fleksibilnost. Moj najnoviji hipotekarni refi prošao je preko preispitivanja preporuka više od 10 puta prije no što je konačno dobio odobrenje 100 dana kasnije. Vlada je dodala nove provjere kanala kako bi se osiguralo da banka nije bezobzirna s njihovim kreditnim postupcima. Strogost je dobra za sve nas dugoročno, jer to znači da će u budućnosti biti manje zadane postavke. Međutim, u kratkoročnom razdoblju, uključenost vlade je otežala i najskuplji kreditni zajmoprimatelji.

* Smanjite vlastiti rizik od neispunjavanja obveza. Morate biti u mogućnosti da vremenskim lošim vremenima, tako da nikad niste kasno na plaćanje koji će povrijediti vašu kreditnu rezultat. U konačnici želite smanjiti rizik od gubitka svog doma, jer niti jedan dom znači prosjačivati ​​na ulici ili živjeti s rodbinom. Vaš dom je mnogo više od ulaganja, to je način života. Banka ne želi da zadate jer nisu u poslovanju prodaje nekretnina.

* Neovisni dobavljač prihoda računa samo ako imate dvije godine vrijedi. Nedavno sam se raspitivao o refinanciranju moje najnovije hipoteke putem LendingTree. Razgovarao sam s bankarom o tome da ima jednu godinu od 1099 (nezavisni konzalting) dohodak za 2014. On je rekao da trebam dvije godine od 1099 prihoda računati. Iako sam u 2014. godini zaradio više od 100.000 dolara u 1099 prihoda, banka još uvijek neće računati ako nemam drugu punu godinu. S LendingTreeom sam bio u mogućnosti razgovarati s drugom bankom koja pruža nove načine da moj omjer duga i dohotka bude ispod 42%.

Jednom kad ste nezaposleni, postanete nevidljivi u bankama

Potičem sve da refinancirate svoju hipoteku prije odustajanja, povlačenja, inženjeringa ili jednostavno uzimanja produženog dopusta. Kada banka ugleda vaš glavni izvor prihoda, vjerojatno vam neće dopustiti da se refinancirate s njima jer ste vi doživjeli veći rizik. Nije važno koliko je visoka kreditna ocjena, koliko ste lojalni u banci, a činjenica da imate bejzbolsku zbirku vrijedi više od samog hipoteke. Ako više nemate posao, gotovo je nemoguće dobiti hipoteku ili refinancirati hipoteku.

Preporuke za izgradnju bogatstva

* Trgovina oko hipoteke: LendingTree hipoteka nudi neke od najnižih refinance rates danas jer imaju veliku mrežu lenders da se povuku. Ako želite kupiti novi dom, dobiti HELOC ili refinancirati postojeću hipoteku, razmislite o upotrebi usluge LendingTree da biste dobili nekoliko usporedbi s ponudama za nekoliko minuta. Kada se banke natječu, pobijedite.

* Ulagati u nekretnine više kirurški: Ako ne želite stalno plaćati ogromne poreze na imovinu, nemojte plaćati predujam za kupnju imovine ili ne želite vezati svoju likvidnost u fizičkoj nekretnini, pogledajte RealtyShares, jednu od najvećih nekretnina tvrtke koje se danas bave crowdsourcingom. Možete uložiti u višu povratničku ponudu diljem zemlje za najmanje $ 5000. Povijesni prinosi kretali su se između 9% i 15%, mnogo veći od prosječnog povrata dionica. Slobodno je istražiti i oni imaju najbolju platformu oko sebe.

Stroga screeninga osigurava samo najbolje operatere na platformi RealtyShares.

Ažurirano za 2018. i dalje.

Komentari Na Mjestu: