15. travnja iza nas, porezi su vjerojatno posljednja stvar na vašem umu. Ne bi smjeli biti. Ako razmišljate o porezima početkom travnja, nedostaje vam. Izrada pravog poreza sada - čak i nakon poreza dan - pomoći će poboljšati svoju poreznu situaciju sljedeće godine. U najmanju ruku, planiranje sada može vam uštedjeti mnogo žalosti kad se poreze dogode iduće godine.

Dakle, ovdje je pet poreznih poteza za sada, nakon 15. travnja (ili 18. ove godine):

1. Iskoristite svoj povrat mudro

Ovaj savjet neće puno pomoći za poreze za sljedeću godinu, ali ako dobijete povrat ove godine, dobro je upotrijebite. Vi svibanj odlučiti platiti dug ili uložiti ga. I mogli biste se malo zabaviti s nekim dijelom.

Ali nemojte samo puhati svoj povrat - pogotovo ako imate dugove koji nisu hipotekarni. Ako imate auto kredite, dug kreditne kartice ili drugi dug visoke kamate, upotrijebite povrat sredstava kako biste ga platili. To će povećati uštedu smanjenjem kamate koju plaćate. Alternativno, upotrijebite dio novca za financiranje ovogodišnjeg IRA-e ili povećati svoj hitni fond.

povezan: 10 načina korištenja vašeg poreznog povrata

2. Ponovno procijenite zadržavanje na radnoj osnovi

Bez obzira na to imate li povrat ili dugova poreza, sada je vrijeme da ponovno procijenite svoje zadržavanje na poslu. Cilj je ovdje da izađe što je bliže 0 $ duguje ili se vrati što je više moguće.

Bez obzira na to je li vaš poslodavac previše ili premalo odustajanja, sada je vrijeme da se riješi problem. Dovoljno je rano u poreznoj godini da sada možete napraviti prilagodbe kako biste bolje uskladili novac koji izlazi iz vaših plaća s stvarnim novcem koji dugujete. Dok ovo radite, svakako provjerite sve značajnije promjene u 2016. godini koje mogu promijeniti poreznu obvezu ove godine u usporedbi s prošlim.

3. Planirajte svoje IRA doprinose

Ako namjeravate pridonijeti IRA-i, vi limenka pričekajte dok ne podignete poreze 2016. iduće godine kako biste ostvarili taj doprinos. Ako imate gotovinu za to, ovaj last minute pristup je u redu.

Za mnoge je, međutim, najbolja opcija tromjesečni ili mjesečni doprinos tijekom cijele godine. Lakše se nositi s vašim IRA doprinosima kao trošak na ovaj način. Uostalom, puno je novca od 5.500 dolara (ili 6.500 dolara ako ste najmanje 50). Zato shvatite kako ćete zaraditi te doprinose, osobito ako su doprinosi IRA-e glavni dio vašeg planiranja poreza i umirovljenja.

4. Plan za HSA doprinosa

Ako imate račun zdravstvene štednje, plan također i za one doprinose. Ovo je nevjerojatno vozilo za ne samo plaćanje troškova zdravlja, već uštedu umirovljenja. Ako imate HSA, iskoristite to. Vaši doprinosi mogu smanjiti poreznu obvezu i pomoći vam u planiranju budućih medicinskih troškova. Ako nemate HSA, pogledajte ovaj članak da biste dobili više informacija o njima.

Vodič za novac: Zdravstvena štednja

5. Organizirajte svoje radove

Ako ste poput mene, dobivate porezno vrijeme i pogoršavate jer niste planirali bolje tijekom cijele godine. Vi ste posvuda je dobio porezne papire, a uopće nije organiziran.

Na primjer, dajemo mnogo stvari u kućanstvu u dobrotvorne svrhe. Nazivaju nas, a zatim pokupimo naše donacije u našem domu. To je izuzetno zgodan način da se vratim.

Po poreznom vremenu skupit ću sve one primitke, a jedan od njih će neizbježno biti prazan. Dobrotvorne organizacije ne prepoznaju stavke koje doniraju i kažete vam što vrijedi. Trebali biste to učiniti. Tako i ove godine pokušavam učiniti bolje napisivanjem onoga što dajemo i ocjenjujemo (konzervativno) njegovu vrijednost na dan kada dajemo nešto dalje.

Ali to je samo jedan primjer. U mom slučaju, također vodim tvrtke, pa imam troškove za praćenje. Papirologija dobiva nešto veliko. Dakle, ako ostanem na vrhu cijele godine, stvari su puno, mnogo bolje za mene u poreznom vremenu.

Veliki alat za pomoć s organizacijom je papir skener. Koristim Skeniraj skeniranje. Ona skenira samo o svemu u pdf, koju ću zatim spremiti u dropbox u mapi za poreze.

Ali ovdje je ključ. Sada morate početi organizirati. Ako pričekate do iduće godine, dajete vam više glavobolja kad podnesete svoje poreze. Razmislite o ovome sada kako biste olakšali slanje sljedeće godine.

Ako sada poduzmete ove pet savjeta, sljedeće godine imat ćete glatko vrijeme podnošenja poreza, a uštedjet ćete i nešto novca.

Komentari Na Mjestu: