Spremanje za kupnju doma? Izvucite posudu za novac. Evo 5 načina ulaganja vašeg predujma dok nastavljate spremati za kupnju svoje prve kuće.

Spremanje za kupnju kuće je uzbudljivo i neodoljivo. Kad je moja supruga i ja spremali kupiti naš prvi dom, mislio sam da nikada nećemo imati dovoljno za predujam. Ali nekako smo došli do novca. Jedan od ključeva našeg uspjeha bio je spremanje novca u pravu vrstu računa.

Ove su uspomene prolazile natrag kad sam primio sljedeću e-poštu od čitatelja pod nazivom Matthew:

[Moja supruga i ja] započeli smo s kućnim fondom, koji raste svakih tjedan dana oko 250 dolara. To je u 2 štedni račun u Capital One 360. Sada je trenutno oko 13k. Želim se kretati oko 10 000 kuna u rastuće kamate za sljedeće dvije godine kada ćemo biti na tržištu za kuću. Kakav bi bio vaš prijedlog za račun za nisku cijenu kako bi nam taj novac djelovao za nas? Ne oklijevam je premjestiti, jer mi je potreban ovaj novac za predujam i ne želim ga izgubiti.

Svaki uvid bi bio jako cijenjen.

Matejovo pitanje suočava se s mnogima koji štede za dom ili drugu kupnju i trebat će novac u narednih nekoliko godina.

Da budu na sigurnoj strani, oni koji su spremni kupiti kuću trebali bi staviti svoj novac u "equivalence", koji su zaštićeni od strane FDIC-a ili Vlade SAD-a. Na taj način, može se žrtvovati povratak, ali će imati mir uma da će novac biti dostupan kada je to potrebno. Izvršite pogrešnu odluku i vidjet ćete pada računa u računu. Ako štedite za kupnju kuće, evo pet dobrih opcija spremanja za predujam.

U ovoj epizodi podcasta, pokrivam i rizične opcije

1. Štedni račun

FDIC osiguran do 250.000 dolara, štedni račun je idealno mjesto za čuvanje novca dok štedite za veliki dan. Najbolja opcija je štedni račun na mrežnoj banci iz dva razloga. Prvo, kamatne stope na mrežnim bankama, iako nisu dovoljne za bogatstvo, općenito su veće od tradicionalnih banaka. Drugo, budući da svaki dan nećete voziti od strane bankovne podružnice (oni nemaju), malo ćete manje vjerojatno potrošiti novac. Ovi se računi lako otvaraju, a odmah možete dobiti pristup vašem novcu kada pronađete savršeni bungalov.

Evo nekoliko opcija za uštede računa koje valja razmotriti:

2. Potvrde o depozitima (CD-ovi)

Kao i kod štednih računa, većina CD-a FDIC je osigurana. Za razliku od štednih računa, općenito se kažnjavaju ako povlačite novac prije isteka mandata CD-a. Kazna može biti koristan zastrašivač ako se bojite da bi vas mogao iskušati da potrošite novac.

Alternativno, možete uložiti u kratkoročne CD-ove s trajanjem od 3 do 12 mjeseci. Ili možete staviti svoj novac u bez kaznenog CD-a, koji kao što ime sugerira, ne naplaćuje kaznu ako ste odlučili uzeti novac rano. Imajte na umu da je dulji rok trajanja CD-a, što više zanima, obično zarađujete.

S obzirom na dvogodišnje razdoblje Mateja, ozbiljno ću pogledati CD Allyov dvogodišnji Rising Rate. Ako bi prevladavale stope rasta tijekom dvogodišnjeg razdoblja CD-a, Allyov omjer CD Rising Rate omogućuje vam da odaberete višu tarifu. Ovu opciju možete izvršiti samo jednom tijekom dvogodišnjeg mandata, ali štiti vas od njih.

Evo nekoliko opcija za CD koje valja razmotriti:

factoid: Prema Nacionalnoj udruzi kućnih graditelja, prosječna starost prvoklasnog domaćeg kupca iznosi 33, a prosječni kupac kućanstva prvi put imao je prihod od 64.074 dolara.

3. američke trezorske zapise

Američke trezorske zapise su obveze savezne vlade koja sazrijeva u jednoj ili manjoj godini. Smatraju se praktički bez rizika, budući da podupiru punu vjeru i kredit od američke vlade. Trezorski zapisi se kupuju po popustu i po dospijeću investitor dobiva punu vrijednost lica. Da bi ulaganje bilo vrijedno, financijski stručnjaci predlažu da kupuju najmanje 10.000 ili 20.000 dolara.

Ako krenete na ovu rutu, predlažem da se obveznice kupuju putem trezorskog direktora. No imajte na umu da ove obveznice ne možete iskoristiti za jednu godinu, a ako imate gotovinu u obveznice prije pet godina, postoji mala kamata.

Možete razmotriti i kraće T-bilješke. Prinosi na 2-godišnjem T-Noteu, međutim, niži su od online računa štednje.

4. Nagradite Provjera računa

S pravim računom na tekućem računu možete uštedjeti novac na osiguranom računu FDIC i istodobno zaraditi nekoliko pogodaka. Neki računi za provjeru nude bonuse novim nositeljima računa. Omiljena moja je FNBO Direct, koja plaća jednu od najboljih kamatnih stopa koje sam vidio. Detalje možete pogledati na našem popisu besplatnih računa za provjeru.

5. Račun tržišta novca

Račun na tržištu novca još je jedan odličan način da izdvojite svoj novac dok zarađujete višu kamatnu stopu (na temelju iznosa koji morate uplatiti). Računi na tržištu novca mogu se kupiti preko vaše lokalne banke i ne smiju se miješati s novčanim sredstvima koja su slična investicijskim fondovima, ali kupuju novčane ekvivalente kao investicije.

Računi na tržištu novca su gotovo uvijek FDIC osigurani ako je vaša banka financijska institucija članica. Svakako svakako potvrdite da je to slučaj i znajte da postoje ograničenja povlačenja.

Kao i uvijek, mora se razmotriti njihov vremenski okvir i tolerancija na rizik. Plaćanje u domu nije novac koji se može izgubiti. Ulagači moraju shvatiti da kratkoročno parkiranje novca na sigurnom mjestu će im dati mir, ali najvjerojatnije niži povratak. Ključ je likvidnost, sigurnost i pristupačnost.

Komentari Na Mjestu: