Primici za popravke i zamjene mogu vam uštedjeti mnogo glavobolja, puno vremena, a možda čak i puno novca.

To je trenutak istine: upravo ste upali vašu peć, s novim novim filtrom koji ostavlja grinje prave dijelove koji su jednako frustrirani i užasnuti. Carl, vaša nova omiljena tehnika peći, izvlači kopiju vašeg radnog naloga (u laskavu ružičastu boju) i preda vam je. Pješačite Carl i uživite u svojoj bezvrijednoj, savršeno umjerenoj klimi, gledajući dolje na svoju prtljagu. Kad ga počnete zgnječiti u kuglu, pojavljuje se suma sumnje.

Trebate li zadržati ovaj papir? (Odgovor: Vjerojatno.)

Vrijedi nabaviti skener (ili čak i skener aplikaciju na vašem pametnom telefonu) i podnijeti sve ove potvrde u Dropboxu ili iCloudu - ili ćete se vratiti s ormarićem za podnošenje podataka ako se osjećate sasvim. Evo zašto:

1. znati kada potrošiti

Jeste li dobri u razbijanju stvari? Moja perilica rublja imala je problema od prvog dana. Ispostavilo se da sam bila previše ambiciozna u pogledu veličine opterećenja koju je mogla podnijeti - ali to nije naučilo sve dok me tehničar koji je nosio te čudne papirnate čizme došao u moju kuću.

Trebate samo nekoliko takvih iskustava prije nego što shvatite da nije vrijedno bacati dobar novac nakon lošeg. Ako zadržite svoje zapise i evidencije o održavanju, možete shvatiti kada ima smisla samo kupiti novi i gurati svoj stari veliki uređaj u kamenolom. (Osim za dio kamenoloma, nemojte to raditi.)

2. Prodaje svoje mjesto

Ljudi idu malo oraha kada kupuju kuću. Kad prodajete, šanse su dobre da ćete se nalaziti u kupcu koji je previše puni banana. Žele znati ne samo koliko godina su ti novi uroni, već i ono vrijeme koje su bili instalirani, tip krvi čovjeka koji ih je instalirao, i također je li Saturn u to vrijeme bio retrogradan. (To utječe na snagu kanala, znate.)

I to je sasvim cool; oni bi trebali obaviti svoju marljivost. Ali kad vam dolaze s pitanjima, trebate biti spremni odbaciti svoje primitke kao da su royal flush.

3. Osiguravajuće fistfights

Recimo, osiguranje plaća za novi krov nakon što stablo padne na vašu kuću i ošteti ga. Sretni ste do četiri mjeseca kasnije kada, iz nepoznatih razloga, osiguravajuće društvo odluči da je plaćeno previše i želi nešto novca natrag. Što u svetom pakao? (Istina je, vidjela sam da se to dogodilo.)

Ako imate evidenciju o održavanju i potvrdu o popravcima, možete se boriti protiv njega. Neće biti zabavno, ali će zadržati novac gdje to pripada - u džepu.

4. Proračunska brigada

Popravci su neizbježni, a održavanje bi trebalo biti previše, da vaš dom ne bude u lošem stanju. To je sve bol u torbici kad se dogodi: $ 100 ovdje, drugi $ 450 tamo. I najgori dio je, uvijek se osjeća neočekivano.

Evo dobre zamisli: objesite se na zapise o održavanju, a kada imate godinu dana vrijedno, probajte neke brojeve da biste postavili proračun za održavanje za godinu dana. Proračun je malo veći na početku, ali to svake godine tako da više podataka to će učiniti točniji. Na taj način, kada nešto pođe krivo, imat ćete novac spreman za potrošnju i neće se osjećati kao da ga odvlačite od nečeg drugog.

Jesu li vaši računi ikad spasili vašu slaninu? Želimo čuti vašu priču! Recite nam o tome u komentarima u nastavku.

Komentari Na Mjestu: