Ako ste ikad otpustili ili ste dobrovoljno napustili svoj posao, možda ste pogledali u COBRA. Ako je tako, vjerojatno ste ustanovili da bi vas stajalo malo sreće za nastavak zdravstvenog osiguranja, pogotovo jer vlada više ne subvencionira troškove COBRA.

Srećom, postoje mogućnosti na današnjem tržištu osiguranja. Evo što trebate znati:

Osnove COBRA-e

Prvo, razgovarajmo o nekim od osnova osiguranja za konsolidiranu Omnibus proračunska usklađivanja.

U osnovi, ovaj program zahtijeva od osiguravajućih društava, u određenim situacijama, da ponudi kontinuiranu pokrivenost zdravstvenom skrbi kada napustite svoj posao ili otpuštate posao. Ako ste lov na posao ili će inače imati zakašnjelo osiguranje, COBRA osigurava da vi i vaša obitelj imate pokrivenost zdravstvenom skrbi.

Povezano: 5 stvari koje treba znati o vašem 401k prije nego što napustite posao

Odjel za rad nudi ovu korisnu letku na COBRA-i. Sadrži informacije o pravilima i propisima, uključujući i mogućnost ispunjavanja uvjeta za nastavak.

Najvažnije je znati o COBRA-i što je skupo. Većina od nas ne shvaća koliko naše premije zdravstvenog osiguranja plaća naš poslodavac. S COBRA-om, vaš poslodavac više ne plaća svoj dio, pa ste odgovorni za cijelu premiju.

Nakon što dobijete šok naljepnice, možda ćete saznati da je COBRA najbolja opcija za vas i vašu obitelj jer zadržava razinu pokrivenosti na koju ste navikli. U mnogim slučajevima, ipak, bolje je koristiti jednu od alternativa u nastavku.

1. Uzmite svoje šanse?

To je primamljivo da jednostavno uzmete svoje šanse bez pokrića zdravstvene skrbi, pogotovo ako imate samo nekoliko tjedana između gubitka osiguranja kroz svoj stari posao i dobivanje kroz novo. Ovo može biti stvarno užasna ideja.

Moj suprug i ja smo to učinili jednom. Bilo je nenamjerno i nije imalo ozbiljnih posljedica, ali moglo bi. Evo zašto smo imali prekoračenje zdravstvenog osiguranja:

Moj muž je napustio posao 2. travnja i započeo je novi posao odmah. Bili smo u mogućnosti zadržati naše stare osiguranje krajem travnja, a njegovo novo osiguranje bi započelo početkom svibnja.

Znali smo da ćemo imati oko četverodnevnog prekida u pokrivenosti, ali smo odlučili da to slučajno, umjesto da plaćamo bogatstvo za COBRA. U smislu rizika, to se činilo kao naš najbolji izbor u to vrijeme.

Ono što nismo znali bilo je da, iako smo se odmah prijavili za novo osiguranje, trebalo bi tjednima da se obradi nova pokrivenost. U međuvremenu, naša obitelj nije imala zdravstveno osiguranje već gotovo dva mjeseca.

Srećom, nismo imali nikakvih medicinskih hitnih slučajeva. Ali imali smo sreće, pogotovo zato što je moj muž sklon pri nesreći i da je naša kći upravo poučavala da se popne na sve.

Iako je to bilo za nas, ne bih to preporučio. Zapravo, da sam znao koliko će dugo potrajati za novom pokrivenošću poslodavca, upravo bih ga usisavao i iskorijenio za COBRA.

Zamislite financijsku situaciju u kojoj ćemo biti ako netko od nas treba da ode u hitnu službu. Medicinski zapisi bi nas vjerojatno doveli do bankrota.

Naučena lekcija: može potrajati dulje nego što mislite da bi započeo novo osiguranje, stoga nemojte riskirati.

2. Kratkoročna osiguranja

U usporedbi s planovima osiguranja koje podupire poslodavac, kratkoročno zdravstveno osiguranje je skupo. U usporedbi s COBRA-om, međutim, to može biti prilično povoljno.

Resurs: Kako dobiti zdravstveno osiguranje ako ste samozaposleni

Ova pravila napisana su specifično za vrijeme prekida u vašoj pokrivenosti. Najbolje je da se uključite u jedan od tih planova samo ako znate da ćete se relativno brzo pokupiti pokrivenost. Zapravo, te politike sada mogusamo posljednja tri mjeseca zbog vladinih propisa vezanih uz ACA.

Kratkoročna politika je savršena ako vaša situacija nalikuje našem: imate posao poredanih, no možda nemate osiguranje za nekoliko mjeseci.

Ove police osiguranja obično pokrivaju najmanju moguću cijenu medicinskih troškova, tako da možda trebate odložiti rutinske preglede sve dok ne dođete do novog osiguranja. Međutim, te politike mogu vam dati pristupačniji način izbjegavanja bankrota u slučaju hitne medicinske pomoći ,

3. Kupujte razmjenu

Čak i ako ćete vjerojatno na kraju imati pravo na zdravstvenu skrb temeljenu na poslodavcu, možete kupiti novu pokrivenost na HealthCare.gov. Pod Zakonom o priuštivoj skrbi možete se prijaviti za pokriće Marketplace 60 dana prije do 60 dana nakon što izgubite svoj posao.

Planovi razmjene mogu biti vrlo skupe, pogotovo ako tražite politiku koja nudi sličnu pokrivenost velikim planom kojeg sponzorira poslodavac. Ali većina tih planova bit će jeftinija od COBRA. A ako je vaš prihod u pravom stupcu, još uvijek možete dobiti subvencije kako bi vam pomogli da platite premije na svoj plan.

Uz sve to, važno je paziti na političku situaciju. Od ovog ažuriranja (srpanj 2017.) neki pokušavaju ukinuti ili zamijeniti ACA, tzv. Obamacare.

Neizvjesno je što će se dogoditi s zdravstvenom razmjenom tijekom sljedećih nekoliko mjeseci ili godina. Dakle, obavite svoje istraživanje prije nego što se planirate vratiti na ovu opciju.

4. Pokušajte s planom dijeljenja zdravlja

Od ovog ažuriranja, planovi za dijeljenje zdravstvene skrbi računa se kao pokrivenost zdravstvenom skrbi pod Zakonom o prihvatljivoj skrbi.Drugim riječima, nećete morati platiti kaznu zbog neosigurane pri korištenju zdravstvenog programa za dijeljenje.

Saznajte više: Što trebate znati o ministarstvima koja dijele zdravstvenu skrb (HCSM)

Ove vrste planova slične su katastrofalnom zdravstvenom pokrivenju. Oni obično ne plaćaju obveze svakodnevnog liječnika. Ali ako imate bebu, završite s operacijom ili se ulove u nesreću, oni će platiti dio tih troškova.

S tim planovima, svi članovi plaćaju u skup novca. Zatim, kada imate odobreni medicinski račun, plan će pokriti dio ili cijeli taj račun, ovisno o pravilima. Planovi poput ovih mogu biti pristupačniji način da biste dobili pokrivenost ako se kvalificirate.

Jednostavno imajte na umu da mogu imati stroge politike povezane s zdravljem, uključujući i pod određenim BMI-om. I možda ćete se morati prijaviti na izjavu vjerovanja o planu kako biste dobili pokrivenost.

5. Pravila miješanja

Važno je napomenuti da možda trebate spojiti svoju zdravstvenu zaštitu tijekom vremena tranzicije.

Na primjer, može potrajati mjesec ili više za vašu pokrivenost ACA razmjenom ili pokrivenost medijskom udjelom. Ako je to slučaj, u međuvremenu bi bilo pametno držati se vašeg COBRA plana. Visoka premija zdravstvenog osiguranja za koju možete proračunati je, naposljetku, bolja od nepredviđenog računa za bolnicu za 10.000 USD +.

Resurs: Kako zadržati jednokratne troškove od raspada proračuna

Kada primite obavijest o COBRA-ju, obično možete odlučiti koji članovi obitelji napustiti COBRA plan. Možete odlučiti o načinu miješanja i podudaranja, ovisno o troškovima tih drugih opcija.

Ipak, najvažnija je činjenica da je danas bez sveobuhvatnog zdravstvenog stanja sve skuplji okoliš ne daje financijski smisao.

Donja linija

Dno crta ovdje je da je plaćanje zdravstvenog osiguranja izvan full-time zaposlenja je uvijek skupo. Ali ako pogledate svoje mogućnosti i trgovine, možda ćete moći izbjeći visoke troškove COBRA-ja dok se još uvijek možete zaštititi u slučaju hitne medicinske pomoći.

Komentari Na Mjestu: