Bilo da se pripremate za svoje prvo bebe ili samo traže načine za smanjenje vaših tekućih troškova, mi smo ovdje kako bismo vam pomogli sa 36 načina da uštedite novac na skrb za djecu.

Djeca s punim radnim vremenom jedu veliki dio obiteljskih prihoda. Zapravo, u nekim državama roditelji plaćaju više za brigu o djeci nego što plaćaju u hipotekom ili najamninu.

Kao mama s punim radnim vremenom, znam kako je napisati taj ogroman ček. Također znam koliko je važno imati kvalitetnu brigu o djeci kad nisam sa svojom djecom.

Evo 32 jednostavna načina na koje možete odmah započeti s uštedom na brigu o djeci:

1. Početak rano

Ne mogu naglasiti važnost ovog dovoljno. Budući da je skrb o djeci skupo i često u velikoj potražnji, posebno u velikim gradovima, popisi čekanja traju dugo. Naša dnevna skrb, koja je jedna od najpristupačnijih i najkvalitetnijih u gradu, ima čekanje od 6 do 12 mjeseci za dojenčad. Čim ste trudni ili blizu donošenja usvojenog djeteta, počnite kupovati oko skrbi o djeci i dobiti najmanje jedan ili dva popisa čekanja. Inače, riskirate imati nikakve opcije kad ste spremni za povratak na posao.

2. Koristite fleksibilni račun potrošnje

S fleksibilnim računom potrošnje (FSA), vaš poslodavac će staviti novac prije oporezivanja s vašeg plaća na posvećeni račun za troškove čuvanja djece. Ograničenje doprinosa iznosi 5.000 dolara za bračni par 2018. godine. Nažalost, to vjerojatno nije dovoljno za pokrivanje svih vaših troškova dnevne skrbi, no to može biti velika pomoć. Budući da pridonose ovom računu bez poreza, učinkovito ste dali popust za skrb o djeci bez obzira na graničnu poreznu stopu. Imajte na umu da FSA-e za brigu o djeci možete koristiti i prije i poslije školske skrbi za svoju mladu školsku djecu.

3. Iskoristite svoje porezno opterećenje za djecu i ovisne njege

Ako ne možete doprinijeti računu za skrb o uslugama skrbništva, iskoristite prednost djetetovoj i ovisi o porezu na oporezivanje. Na ovaj način ćete dobiti manje prasak za vaš novac, a granice su niže. Ali to je još uvijek pristojan porezni otpis koji možete poduzeti čak i ako ne istaknete poreze. Također možete koristiti ovaj porezni kredit za troškove skrbi o djeci koja prelaze 5,000 dolara koje ste proveli kroz vašu FSA za njegu djece.

Bilješka: Da biste upotrebljavali FSA ili skrb o djeci i ovisnoj skrbi, morat ćete pokazati da ste vi i vaš suprug (ako ste u braku) bili zaposleni puno radno vrijeme, pokrenuli tvrtku, školu s punim radnim vremenom , ili nezaposlene, ali traže posao tijekom godine kada koristite ove porezne otpisne obveze.

4. Upoznajte svoje lokalno tržište

Prije nego što se prijavite za određeni dnevni centar, istražite svoje lokalno tržište. Nedavno sam bila dio neformalnog istraživanja o troškovima skrbi za djecu za lokalne radne mame. Nevjerojatno je koliko se troškovi razlikuju od jedne strane grada do drugog u srednjem gradu poput Indianapolisa. Osim toga, u nekim su područjima centri temeljeni na crkvi najjeftiniji, au drugima je kućna briga o djeci najpristupačnija opcija. Dovoljno je napraviti usporedbu s kupovinom ili pitajte prijatelje i suradnike kako biste dobili osjećaj za kakve su troškove za njegu djece u vašem području.

5. Pogledajte crkvene mogućnosti

Neke crkve izvode dnevne goste kao dio svoje službe. To znači da naplaćuju niže stope. U nekim državama, službe za dnevnu skrb mogu slijediti više opuštenih smjernica od javnih ili privatnih daycares. No, mnoge crkve izvode programe visoke kvalitete koji slijede najbolje prakse, čak i ako to ne moraju nužno. Čak i ako vaša obitelj nije osobito vjerska, mjesna bi crkva mogla pružiti kvalitetnu uslugu dnevne skrbi za nižu naknadu. Ako niste zadovoljni s vjerskim uputama, ostali neprofitni profesi poput YMCA i Boys & Girls Club također nude nisku cijenu za brigu o djeci.

6. I provjerite kućnu njegu

U nekim područjima, dnevnice na domaćoj osnovi su jeftinija od ministarstava. To stvarno ovisi o vašem lokalnom tržištu i vrstama domaćih pružatelja koji su vani. Neki roditelji više su zadovoljni domaćim pružateljima usluga i njihovim manjim grupama. Ali čak i ako to nije vaše razmišljanje, domaćinstvo za brigu o kući može biti jeftiniji izbor za vas.

Vaša država može imati bazu podataka za dnevnu skrb temeljenu na domu, stoga svakako provjerite na mreži. Mnogi od njih čak navode i licence vlasnika, ako su primjenjive. Također možete pronaći mnoge pružatelje usluga putem Care.com i SitterCity.com.

7. Provjerite certifikate treće strane

Kada kupujete za daycares, to može biti zastrašujuće pronaći velike provideri bez plaćanja kroz nos. Ali jedan od načina da osiguravate kvalitetu i sigurnu brigu o djeci jest provjeriti certifikate treće strane. Ovdje u Indiji imamo program pod nazivom Putanja prema QUALITY, koji pregledava i procjenjuje pružatelje usluga čuvanja djece, neovisno o državi. Potražite slične programe u vašem području, jer često će se pojaviti visokokvalitetne, pristupačne opcije koje nisu u potpunosti licencirane u vašoj državi.

8. Razgovarajte s predstavnikom HR-a

Ako trenutno radite ili se vratite na posao, obratite se svom predstavniku HR-a o prednostima poslodavca za skrb o djeci. Depresivni računi samo su jedan od načina na koji poslodavci pomažu zaposlenicima da pristupaju pristupačnoj skrbi. Na primjer, vaš poslodavac može ponuditi i popuste s određenim lokalnim pružateljima usluga.

9. Pitajte lokalne mame za boravak kod kuće

Imati prijatelja koji je kućni boravak? Negdje bi mame htjele skrbiti za dodatno dijete kako bi donijele malo dodatnog novca. Ako vaš prijatelj ili susjed ne pokrene licenciranu uslugu dječje skrbi, vjerojatno će naplatiti niže stope. Samo pazite da kupujete za slične davatelje kako biste se mogli podmiriti po fer cijenu.

10. Hostite jedan au pair

Ovo je dobar izbor za starije djece, posebno. Au parovi su često strane mlade žene (i ponekad mladi muškarci) koji žele živjeti u inozemstvu na neko vrijeme. Često možete ugostiti au pair kao dio svoje obitelji za ljeto ili čak cijelu godinu. Uobičajeno, au pair će naplatiti manje od djetinjstva uživo, ali oni žive sa svojom obitelji - što može biti zgodno ako žonglirate užurbane radne rasporede.

11. Promijenite raspored

Razgovarajte s poslodavcem o prebacivanju rasporeda rada kako biste mogli spasiti brigu o djeci. Na primjer, možete raditi od utorka do subote, a supružnik će biti primarni skrbnik subotom. Zatim, ponedjeljkom biste mogli biti primarni skrbnik, pa plaćate samo četiri dana u tjednu dnevne njege. Ako vi i vaš supružnik imate tu opciju, mogli biste i svoje potrebe za daycareu pomaknuti na dva ili tri dana u tjednu, iako to dugoročno može trošiti vašu obitelj.

12. Pomaknite sate

Možda ne trebate raditi potpuno različite dane od svog supružnika da biste spremili brigu o djeci. Umjesto toga, mogli biste samo pomaknuti svoje radno vrijeme. Recimo da radite od 7 do 15 sati, a vaš supružnik radi od 9 do 5 sati. U ovom slučaju trebate samo brigu o djeci od 8:30 do 15:30. Ako plaćate davatelja po satu, to bi moglo stvoriti ogromne uštede.

13. Dadilja udio

Ako vam je više udobno za njegu i fleksibilnost djetinjstva, razmislite o dadilji. Ovo je mjesto gdje dajete dadilju s prijateljima ili susjedima, po mogućnosti s onima koji žive u blizini. Dadilje su često sretni da daju dadilju jer to znači veće tjedne stope za njih. No, budući da podijelite cijene s drugom obitelji, plaćat ćete manje.

14. Neka djeca budu blizu

Većina skrbničkih domova nude popuste za sestru, ponekad značajne. Dobivamo 30 dolara tjedno popust samo zato što imamo sina u dječjem vrtiću koji radi skrb za našom kćeri. Blizina djece znači da možete iskoristiti takve popuste za nekoliko godina, a sva vaša djeca imaju isti pružatelj skrbi. Osim toga, troškovi za brigu o djeci će se brže smanjiti iz vašeg proračuna.

15. Neka djeca budu daleko razdvojena

S druge strane, mogli biste razdvojiti svoju djecu. Nećete dobiti popust za sestru, ali imate luksuz plaćanja samo jednog dječjeg troška brige o djeci u isto vrijeme. Ako vam je posao omogućen da radite samo tijekom školskih sati i odaberete javnu školu, nećete morati platiti skrb o djeci za stariju, školsku dob. Jednostavno ćete morati pokriti troškove dnevne njege za svoje mlađe dijete većinu godine.

Plaćate brigu o djeci većem broju godina, ali ćete također platiti manje u bilo kojoj godini. Ako je vaš proračun ograničen, širenje vaše djece (i troškovi njege) može biti najbolja opcija za vašu obitelj.

16. Odlučite se za roditeljsku suradnju

Ako imate pomalo fleksibilan raspored rada, potražite i druge roditelje koji to rade. Zatim zamijenite skrb o djeci. To može izgledati slično kao prijedlog rasporeda radnog vremena, gdje ćete dobiti tjedan dana samo jedan ili dva dana plaćene njege djece. Ili, ako pronađete prave ljude s kojima možete surađivati, mogli biste završiti plaćanje za nulu skrb o djeci. Samo ćete morati voditi brigu o djeci drugih ljudi, kao i vašima kad ne radite.

17. Iskoristite lokalnu radnu snagu za tinejdžere

Što ako su vaše potrebe za skrbništvom kraće? Recimo da vam je potrebna briga za vašem starijem sinu ili kćeri. U tom slučaju, razmislite o plaćanju lokalnog tinejdžera da ostane s djetetom za sat ili dva nakon škole. Teenaged babysitters mogu biti zabavna za djecu i mogu koštati mnogo manje od formalnog programa poslije škole.

18. Provjerite pomoć s niskim prihodima

Ako doista pokušavate postići sreću, provjerite jeste li provjerili pomoć za dijete s niskim dohotkom u vašem području. U velikom dijelu zemlje, ako ostvarujete 200% ili manje prihoda od siromaštva, kvalificirat ćete se za barem djelomičnu pomoć s troškovima. Potražite državne i županijske subvencionirane programe da biste vidjeli koje su vam opcije dostupne.

19. Pogledajte dodatne naknade

Prije nego što se prijavite za središnju skrb za djecu, pitajte o svojim naknadama. Dok mnogi davatelji usluga nude paušalnu cijenu, neki imaju dodatne troškove. Na primjer, vaša dnevna skrb mogla bi se pridružiti naknadi za uzimanje starijih djeteta u školu ili za hranjenje djeteta ručak i zalogaje. Ako je to slučaj, vjerojatno ćete smanjiti svoje troškove smanjivanjem nekih od tih naknada.

20. Ostani kod kuće godinu dana

Budući da su dojenčad toliko intenzivne za njegu, omjer djeteta za pacijente i dojenčad u dječjim vrtićima znatno je manji. To znači da je dojenčad skrb mnogo skuplji od brige o djeci za stariju djecu. Možda je financijski održiviji nego što biste mislili ostati kod kuće za prvu godinu života vašeg djeteta, kada su troškovi za brigu o djeci najviši.

povezan: Kako utvrditi je li Vaša plaća vrijedna troškova dječje skrbi

21. Pitajte obitelji i prijatelje za pomoć

Jeste li dovoljno sretni da žive u blizini članova obitelji ili dobrih prijatelja koji su spremni pomoći s pažnjom? Možda imate pomoć članovima obitelji ili prijatelja uz vaše dijete puno radno vrijeme.No, možda ćete moći podmiriti svoje troškove tako što ćete pitati nekoga koga vjerujete da će biti s vašim djetetom jedan dan u tjednu, ili čak da vam pomogne uzeti djecu u školu, tako da ne morate platiti za školsku skrb prije.

22. Radite kod kuće

Rad od kuće s većom djecom često je moguće bez skrbi o djeci, ovisno o vašem poslu i očekivanjima. S manjom djecom često ćete trebati pomoć za brigu o djeci, ili nećete dobiti nikakav posao. (Vjerujte mi na ovo. Znam iz iskustva!) Međutim, kada radite kod kuće, često možete koristiti više priuštivu skrb o djeci, kao što je majčina pomoćnica. Ili možete raditi fleksibilniji sati kako biste smanjili svoje plaćene potrebe za skrbništvom.

23. Pogledajte zapošljavanje na nepuno radno vrijeme

U nekim slučajevima, zaposlenje na nepuno radno vrijeme je način zadržavanja dodatnog novca dok još uvijek ne plaćaju nešto za skrb o djeci. Sve ovisi o tome hoće li vaš prihod od nepuno radnog vremena biti dovoljan za pokrivanje troškova skrbništva na nepuno radno vrijeme. Ali ako imate pristupačne mogućnosti za skrb o djeci - ili čak i one slobodne, poput roditeljskog skrbništva ili člana obitelji koji se žele smjestiti dvaput tjedno - raditi s pola radnog vremena može biti izvrsna opcija.

24. Dobiti više od dadilja

Mislite da će dadilja biti najbolja za vašu obitelj? Razmislite o pitanju više od svoje dadilje, kao što je trgovina mješovitom robom, organizacija kućanstva ili čišćenje. Mnoge dadilice su spremne preuzeti ove dodatne poslove za dodatnu plaću. Ali ti bi djetetu mogla platiti dodatnih 100 dolara tjedno za ove usluge, a morali biste istovremeno isplatiti taj iznos za iste usluge od zasebnih pružatelja usluga. To ne mora nužno smanjiti troškove za skrb o djeci, ali to vam daje više prasak za vaš novac i vraćanje više vremena natrag u svoj raspored.

25. Planirajte unaprijed za ljetnu njegu

Baš kao što morate planirati daleko naprijed za brigu za puno radno vrijeme za vaše dijete ili novo usvojeno dijete, morat ćete dobro planirati za ljetnu skrb za svoju školsku djecu. Najpogodnija kvalitetna opcija zasigurno će najprije napuniti, tako da ćete poželjeti stići na taj popis čekanja prije nego kasnije.

26. Odlučite se za mješavinu ljetnih skrbi o djeci

Većina područja ima neke velike, zanimljive mogućnosti za skrb o djeci za ljeto, kao što su sportski kampovi, noćni kampovi, zanatski kampovi i još mnogo toga. Ove specijalizirane opcije mogu zadržati vašu djecu uključenu i učenje cijelog ljeta, što je sjajno. Nažalost, oni često troše više od tradicionalnih kampova ljetnih dana. Učinite svoju djecu i vaš je proračun sretan ako se odlučite za mješavinu ovih opcija. Proljeće za jedan ili dva tjedna skupljeg specijaliziranog logora, ali vaša djeca provode ostatak ljeta u kućnoj njezi ili jeftiniji dnevni kamp.

27. Razgovarajte s djecom iz lokalne zajednice za ljetne usluge

Učenici s visokom školom mogu biti izvrsna opcija za ljetnu skrb o djeci. Budući da su mlađi i manje iskusni od odraslih staratelja, često će naplatiti mnogo niže stope. Kućna njega iz studenta može biti zabavna za vašu djecu, koja mogu uživati ​​u opuštenijem ljetu, a odgovorni studenti mogu nositi i vožnju svoju djecu na razne zabavne aktivnosti.

28. Zamijenite svoje usluge

Ovih dana, predškolski suradnici se pojavljuju diljem zemlje. A sada, čak i centri za dnevnu skrb nude više kooperativnih modela. Ako imate usluge koje bi vam bile od koristi vašem pružatelju usluga skrbi o djeci, nude ih u zamjenu za besplatnu ili skrivenu brigu o djeci. Na primjer, ako ste u marketingu, ponudite besplatnu besplatnu besplatnu besplatnu besplatnu besplatnu uslugu dnevnog boravka u zamjenu za strmu popust za djecu. Ili ako radite gradnju ili ručni rad, nudite brigu o nekoliko projekata godišnje u zamjenu za istu korist.

29. Dobiti majčin pomagač

Roditelji koji rade kod kuće obično smatraju da im je potrebna neka vrsta brige o djeci kako bi mogli ostvariti stvarni posao. Jedan od najboljih načina za popunjavanje tog jaza je majčin pomagač. Budući da radite kod kuće, ne trebate iskusnog srednjoškolca ili studenta za ovu ulogu. Često učenici 5. i 6. razreda s vašeg bloka naplaćuju $ 5 do $ 7 po satu kako bi zabavili vašu djecu dok ste u blizini u slučaju nužde.

30. Provjerite besplatne pred-k

Sve više školskih sustava nudi besplatne pred-k programe u svojim javnim školama. To su akademske pre-k programe koji se fokusiraju na spremnost vrtića, ali budući da su u javnoj školi, oni su besplatni. Ako svoj raspored rada možete prilagoditi normalnim školskim satima, mogli biste prestati plaćati skrb za djecu tijekom školske godine čim vaše dijete napuni četiri ili pet godina.

31. Pogledajte tjedne i dnevne stope

Kad sam još bio mama iz posla, otkrio sam da jestjeftinije platiti za full-time brigu o djeci na tjednoj stopi nego platiti dnevnu stopu za skrb o skraćenom radnom vremenu. To se možda neće dogoditi u vašem području, ali vrijedi pogledati. Kad smo se preselili u našu trenutnu kuću, bacila sam našu brigu o djeci na puno radno vrijeme, iako je moja kćer često bila kod kuće jednom tjedno. To mi je dalo fleksibilnost ako imam zauzet radni tjedan, a bio je i dalje jeftiniji nego da smo platili tri dana u tjednu dnevno.

32. Pronađite opcije temeljene na dohotku

Neki centri za brigu o djeci, osobito onima kojima upravlja neprofitna organizacija, nude klizne naknade na temelju prihoda. Ako uložite previše novca da biste se kvalificirali za državne subvencije, ali ne i dovoljno za udobno pokrivanje skrbi o djeci, potražite u daycare centrima ove vrste opcija.

33. Iskoristite pogodnosti za rodiljni i roditeljski dopust

Još uvijek imamo dalek put da uđemo u SAD kako bi odgovarali pogodnostima roditeljskog dopusta mnogih drugih zemalja. Ali sve više i više tvrtki nude dulje rodiljno lišće, pa čak i rodiljni dopust.Ako vam je cilj uštedjeti na skrbi o djeci, provjerite jeste li to pravilno iskoristili, pogotovo ako imate dva roditelja s prednostima roditeljskog dopusta.

Na primjer, ako mama može uzeti dvanaest tjedana parcijalnog plaćanja rodiljnog dopusta, to bi trebalo doći prvi - osobito ako se fizički oporavlja od rođenja i / ili dojenja. Ali možda je tata tijekom prve godine mogao uzeti još četiri tjedna odmora. Umjesto korištenja dopusta istodobno, mogli bi koristiti dopust natrag, pružajući obitelji cijeli četiri mjeseca bez plaćanja brige o djeci.

34. Račun za ostale troškove

Dok razmišljate o najboljim mogućnostima za brigu o djeci, nemojte zaboraviti razmisliti o dodatnim troškovima, poput vožnje do i od vrtića. Skuplja opcija koja je bliža vašem domu ili radnom mjestu zapravo vam može uštediti novac, a ne voziti se iz svog puta da biste dobili jeftiniji centar za brigu o djeci.

Razmotrite svoju karijeru

Lokalni dnevni centar možda je najjeftiniji izbor. Ali što ako često morate putovati izvan države? Ili kasnite za dodatne radne sastanke? Ako imate zahtjevnu karijeru, možda ćete morati proljeće zbog skuplje i fleksibilnije skrbi o djeci, poput dadilja koja je spremna raditi s vašim rasporedom. Ovo je samo nešto što treba imati na umu kada kupujete skrb za djecu koja je prava za vašu obitelj.

36. Koristite kombinaciju opcija

Nemojte se bojati miješati i podudarati kada je u pitanju briga za svoju djecu. Možda se možete dogovoriti za jedan dan od tjedan dana od kuće, gdje možete unajmiti majčinu pomoćnicu kako biste zabavili najmlađe djecu. I onda možete dati djecu i djedove i bake zajedno jedan dan u tjednu. Zato ćete platiti samo za njegu tri dana u tjednu.

Korištenje kombinacije opcija često vam omogućuje bolju pokrivenost skrbi o djeci uz nižu cijenu. Samo budite sigurni da imate dovoljno stabilne aranžmane da se ne odjednom napustite pokušavajući pokriti dan kada se baka ili dadilja na ulici spuste.

Ovi savjeti neće svi raditi za sve. No, pokušavajući barem neke od njih, možete smanjiti ovaj ogroman trošak do razumne količine novca svaki mjesec. I, sjetite se, vaša djeca nisu zauvijek mala. Jednog dana će se moći pobrinuti za sebe. I kada su, bit će vam drago što ste tražili najkvalitetnije i najbogatije dječje skrbnike koje možete pronaći!

Komentari Na Mjestu: