Partner centar Pronađite broker

U mom prethodnom postu, spomenuo sam da je priprema samo pola bitke. Pa što čini drugu polovicu? Izvršenje. U trgovanju, aktivno upravljanje otvorenim pozicijama jednako je važno kao i približavanje vašem planu. Evo tri savjeta koji će vam pomoći upravljati vašim aktivnim obrtama.

1. Ostanite u kontaktu s tržištem.

Bilo da ste hardcore tehničar ili osnivač trgovac, ili možda malo od svake, ne možete poreći da ekonomska izvješća utječu na cijenu akcije. Zato se isplati držati kartice o događajima koji predstavljaju rizike za vaše obrta.

Neki kažu da je reakcija tržišta na vijesti važnija od same vijesti. Ali kako možete izvući najviše od reakcije ako nemate pojma o događaju vijesti?

Nemojte zaboraviti uvijek paziti na potencijalne izmjenjivače igara koji bi mogli poništiti ili barem preusmjeriti na način na koji očekujete da će vaša trgovina igrati.

2. Budite fleksibilni s vašim trgovinskim planom.

Ako ste pročitali School of Pipsology tada biste već trebali znati koliko je važno fleksibilno s vašim trgovinskim planom. Naravno, biti "fleksibilan" ne znači biti potpuno spontan, a ne slijediti početni plan. To samo znači da radite prilagodbe na temelju faktora koji su se promijenili od trenutka kada ste napravili svoj početni plan.

Biti fleksibilan zahtijeva da stalno provjeravate valjanost vaših postavki kako vrijeme prolazi. Također, imajte na umu da što više zadržite svoju trgovinu, više ga izložite različitim rizicima događaja. Koliko dugo ste prvotno planirali održati trgovinu? Je li vaša postava još uvijek valjana nakon nekoliko sati, dana ili čak tjedana?

Recimo da ste potencijalni dvostruki vrh AUD / USD kao unutardnevnu trgovinu. Skratili ste kratak spoj na "vrh" i pričekajte da se cijena smanji. Ali nakon nekoliko trgovinskih sastanaka vidite da je par samo u rasponu od vašeg stupnja unosa. Je li vaš "dvostruki vrh" još uvijek valjan, ili biste trebali zaraditi ranije?

3. Ažurirajte svoje narudžbe i veličine pozicije.

Samo zato što imate idealan nagradni rizik i "bezbolni" plan trgovanja ne znači da ne biste trebali ni podešavati nivo narudžbe i veličine pozicija. Zapamtite, želite smanjiti rizik.

Ako jedan ili dva čimbenika u vašem planu trgovanja ne odete, ali mislite da ideja još uvijek zaslužuje, možda biste htjeli smanjiti veličinu položaja. S druge strane, ako ustanovite da je cijena akcija pokazala da je bolja od očekivanog, mogli biste razmotriti i prilagodbu gubitaka zaustavljanja ili uzimanja parcijalnih dobitaka. Bilo bi puno bolje ako su ove prilagodbe uključene u vaš početni plan trgovanja na prvom mjestu, ali kasnije kasnije od neprofitabilnih, zar ne?

Imajte na umu ova tri jednostavna savjeta kada trgovina, tako da ne završite prosipajući svoje dobro mišljenje o planovima trgovanja. Prije nego što to znate, te će prakse već postati navike!


Komentari Na Mjestu: