Ako se pridružite mom (i mojoj obitelji) za naš put ka slobodama duga 2014. godine, evo našeg ažuriranja:

Ažuriranje

Zapravo je depresivno. Naš ukupni dug zapravo se malo popeo, umjesto da silazi. Evo razloga:

Nove naknade za kreditnu karticu:Morao sam napraviti nekoliko bitnih poslovnih kupnji na kreditnoj kartici, a interes složeniji od prošlog mjeseca dodao je još više. Uskoro ćemo se boriti za taj dug. Više o tome za minutu!

Niže od niskih studentskih zajmova:Zbog naših financijskih borbi već smo neko vrijeme plaćali vrlo nisku isplatu studentskih zajmova. Na nekoliko naših zajmova plaćanja su zapravomanje nego kamata duguje za taj mjesec. Zato ćemo završiti zbog togaviše umjesto manje svakog mjeseca.

Ovo očito nije idealno, ali nam je pomogao da razvrstajemo financijska pitanja u proteklih nekoliko mjeseci. Čim budemo malo stabilniji, mi ćemo povećati isplatu studentskih zajmova, tako da zapravo dobivamo trakciju.

Plan

Automobil:Još uvijek radimo na prodaji automobila, i to je navedeno na AutoTraderu i Craigslistu. Ipak, nema ugriza. Idemo početi s odvlačenjem gotovine kako bismo platili automobil, tako da više nismo pod vodom. A onda ćemo se riješiti preko prodavača ako trebamo.

Kreditne kartice:Čim se skrbi o automobilu, sljedeće kreditne kartice su na našem popisu stvari koje treba riješiti. S izuzetno visokim kamatnim stopama nećemo dobiti bilo gdje s minimalnim plaćanjima tih kartica. Zato ćemo upotrijebiti novac koji smo uplatili u isplate automobila (a zatim neki!) Kako bismo platili naše kreditne kartice - prvo najviše kamatne kartice.

Obavijest:Jedan od problema koji trenutno imamo s duga je da smo još sredinom obnove na našem novom domu. Pokušavamo ući u kuću do konca ovog mjeseca, jer to će nam uštedjeti 450 USD mjesečno u najamninu, plus dvostruke komunalne uplate koje trenutno stvaramo. (Iako ne živimo u novom domu, još uvijek moramo zadržati minimalno grijanje i koristiti mnogo struje kada radimo na tome!)

Očito je da će se moći preseliti u hipoteku bez plaćanja imovineogroman za našu duga snowball. No, također moramo razdvojiti dodatna sredstva, za sada, između završetka kuće i otplata duga. Možda ćemo tijekom prvog mjeseca 2014. sporije spustiti dug, samo kako bismo ubrzali plaćanja kasnije tijekom godine nakon završetka kuće.

Naša snježna srebrna dugovanja

Razgovarajmo o našoj duga snijega na trenutak.

Postoji nekoliko različitih načina za postavljanje duga snowball. Jedan, populariziran od strane Davea Ramseya, je isplata duga s obzirom na najmanji saldo do najveće ravnoteže. Ideja iza ove metode je da prvi otplata malog duga će vam dati motivaciju da nastavite.

Druga mogućnost, dugoročna lavina, plaća vam dug prema vrsti kamatne stope na najnižu kamatnu stopu. To je najviše matematički ispravan način isplate duga, budući da vam u dugom roku može uštedjeti novu količinu novca.

Ali, u skladu s mojom čudnovatom prirodom, naša duga snijega ne izgleda baš poput ovih. Evo kako sam zamisliti da će raditi:

  1. Prvo ćemo isplatiti automobil. Stvarno, samo ga prodajemo (i plaćamo nešto novca da se iz nje izvuče). Ovo je prvo za nas jer se riješimo našeg $ 480 mjesečno plaćanje automobila zaista će nam pomoći da započnemo s nama!
  2. Zatim ćemo raditi na kreditnim karticama. To je više u skladu s metodom dužine lavande. Budući da imamo vrlo visoku karticu interesa, sljedeći su u redu da budu plaćeni. Također, želimo brzo isplatiti naše kartice kako bismo povećali kreditnu ocjenu. Ovaj put iduće godine, mi ćemo se prijaviti za home equity zajam kako bi završili naše kuće obnove. Viši rezultati znače bolje stope na kredit.
  3. Zatim ćemo se boriti s preostalim dugom, od najmanjih do najveće ravnoteže. Jednom kad se brinemo za naše kreditne kartice, nemamo dugovanja s visokim kamatama. I, moram biti iskren, mislim da je zadovoljstvo otplate malih dugova brzohtjeti učiniti mnogo za nas psihološki, Zato ćemo početi plaćati manje studentske zajmove, i odraditi naš put od tamo.
  4. Na kraju ćemo uzeti zajam za home kapital.Ja znam ja znam. Ovo jene pravo rješenje za sve.Ali većina ljudi također ne dugujete 0 $ na kući oni posjeduju, bilo. Naša je situacija jedinstvena, u najmanju ruku. Mi ništa ne dugujemo kući koji smo samo "kupili", što je vjerojatno vrijedno 40.000 - 50.000 dolara. Sljedeće godine vjerojatno ćemo izdvojiti zajam za home kapital za ne više od 70% našeg kapitala konsolidirati naš preostali dug i dovršiti naše obnove.

Ovo zasigurno nije način plaćanja duga koji bih preporučio svima. (Pogotovo ako niste bili blagoslovljeni s 100% kapitalom u vašem domu!) Ali mislim da će to dobro funkcionirati za nas.

Znam da ažuriranja nisu važna ovog mjeseca. Uostalom, naš je dug zapravo porastao. No, mi poduzimamo korake za prodaju automobila u roku od nekoliko tjedana, što će ozbiljno dovesti loptu valjanje.

Evo kako se pridržavati novogodišnjih rezolucija 2014. godine!

Komentari Na Mjestu: