Ažuriraj: posjetite moje najnovije ažurirane vodiče o načinu plaćanja poreza za pojedinosti o posljednjoj poreznoj prijavi.

Porezno vrijeme je ovdje.

Ali ne biste to znali zbog nedostatka 1099. koji je pogodio moj poštanski sandučić, čudno.

Upravo sam dobio W2, tako da ja to dobijem, što je lijepo.

I umjesto odugovlačenja do početka travnja, nadam se da ću završiti povrat poreza za 2012. godinu do sredine veljače ove godine.

Zašto? Rampantna e-datoteka porezni identitet krađe prijevare. Udariti scammer u podnošenju vašeg povratka i nećete imati nikakvih problema. Pričekajte do krajnjeg roka za 15. travnja, a vi ste više otvoreni da postanete žrtva. Više o tome u postu kasnije ovog tjedna.

Za sada je vrijeme za neku ne-strahovsku motivaciju, kako biste pomogli da pokrenete povrat poreza za 2012. godinu.

Imajte na umu da nisam porezni savjetnik. Ozbiljna pitanja treba poduzeti poreznim stručnjacima ili IRS-u.

Kada je porezni rok?

Rok za poreze za 2013. (za vaše poreze za kalendarsku godinu 2012.) je 15. travnja (ne produženje produženog datuma emancipacije kao posljednjih nekoliko godina).

Rok je dan kada se morate vratiti na IRS poštanski žig ili e-podnesen.

Kada mogu pokrenuti podnošenje mojih poreza za 2012. godinu?

Sada možete početi, sve dok imate sve W2-e, 1099-e i sve druge porezne obrasce kako biste ispravno ispunili povrat.

Softverske tvrtke za porezne pripreme obično izrađuju zadnje minute prilagodbe softveru s pravilima IRS-a upravo sada i trebali biste primiti sve porezne obrasce u narednih nekoliko tjedana.

Što ako trebam proširenje podnošenja prijave?

Ako ne dovršite povrat i trebate produljenje prošli pored poreznog roka, morate podnijeti IRS obrazac 4868 do 15. travnja. Rok za podnošenje porezne prijave za IRS je 15. listopada 2013. (dodatnih 6 mjeseci). Imajte na umu da i dalje morate predati procijenjena plaćanja poreza (ako dugujete) do 15. travnja, a zatim pošaljite sve izmjene i povratak do 15. listopada.

Mogu li još uvijek smanjiti poreznu obvezu?

Postoji nekoliko mjera koje još uvijek možete poduzeti da biste smanjili poreznu obvezu za 2012. godinu.

Ako pridonese tradicionalnom IRA-i, Keoghu ili SEP IRA-u, smatrali ste porezno odbijeni jer ste već otkad ste već platili porez na taj prihod. To možete učiniti do poreznog roka za kalendarsku godinu 2012. i smanjit će ukupni prilagođeni bruto dohodak (AGI) i potencijalno vam donijeti veći povrat ili smanjiti poreze koje dugujete.

Pobrinite se da potvrdite da imate pravo ispuniti ovaj doprinos pregledom ograničenja odgode tradicionalnog IRA ograničenja za odbitke.

Ako je vaš prihod dovoljno nizak, možete se kvalificirati za Saver's Credit za doprinos na račun za umirovljenje.

Ukoliko ste artikulirali ili uzeli standardnu ​​razliku?

Osim ako ste 100% sigurni, trebali biste pokrenuti brojeve da biste vidjeli je li određivanje vaših odbitaka smisla, nasuprot jednostavno uzimanju jednostavnog odbitka.

Ako nije, ništa se ne gubi.

To bi vam moglo dovesti i do nižeg poreznog nivoa tako da se neki dohodak ne oporezuje po višoj stopi.

Ako ste tijekom 2012. Učinili nešto od sljedećeg, to bi moglo utjecati na vaš povratak:

 • Napravila značajne poboljšanja energetske učinkovitosti u kući? Možete se kvalificirati za kredit za porez na energiju.
 • Imali li prihod od samostalne djelatnosti? Možda ćete moći odbiti troškove vezane uz poslovanje i kućni ured.
 • Napravile su dobrotvorne porezne donacije? Možete ih odbiti.
 • Je li ove godine bilo dijete ili je bio skrbnik najmanje pola godine? Možete podnijeti zahtjev za kredit za porez na djecu.
 • Imate izlazne troškove u medicinske svrhe? Odvodivi, iznad određenog praga.
 • Plaćena školarina ili su imali i druge troškove vezane uz obrazovanje? Postoje porez na obrazovanje.
 • Pridonio HSA izvan platnog lista? Odbitne.
 • Plaćeni kamate na hipoteku ili porez na imovinu? Odbijaju se.
 • Izvršena je konverzija Roth IRA 2010? 2012. bila je posljednja godina za širenje obveza poreza na dohodak.

Pošaljite svoju poreznu prijavu putem e-datoteke

Prošle je godine više od 80% poreznih obveznika e-podnijelo svoje povratnike. Koristio sam i Turbotax i H & R Block na efile u prošlosti, a jednako su i veliki proizvodi (volim H & R Block malo više za dobrotvorne donacije i podršku revizije).

Obje tvrtke nude besplatnu verziju e-datoteke za 1040-EZ ako zadovoljavate određene zahtjeve (Za Turbotax: $ 31.000 ili manje, $ 57.000 ili manje za aktivnu vojsku ili onima koji ispunjavaju uvjete za Zarađeni porez na dohodak.Za H & R Block, vaš AGI mora biti 57.000 USD ili manje i morate biti stariji od 52 godine da biste se kvalificirali). Oba naplaćuju 27,95 dolara za podnošenje stanja povratka.

Ako ne ispunjavate jedan od tih uvjeta, vjerojatno ćete se odlučiti za plaćeno online izdanje koje najbolje odgovara vašim potrebama.

Nakon podnošenja, prilagodite dozvoljeno zadržavanje

Sjećam se dana kad sam mislio da je jednostavno strašno dobiti veliku poreznu prijavu.

Oh, kako sam bio naivan. Stvarnost je u tome što povrat poreza znači da ste davali saveznoj vladi zajam bez kamata tijekom prošle godine.

Ako nastavite s dobivanjem ogromnih povrata, možda ćete morati izvršiti promjene u porezu na odbitak putem svog odjela za plaće.

Bolji cilj bio bi imati malu količinu koja bi trebala vratiti državi, bez plaćanja kazne. Na taj način, ti si onaj koji dobiva zajam bez kamata.

Kako provjeriti status povrata poreza

Ako nakon što pošaljete povrat i saznate da dobivate povrat sredstava, željeli biste provjeriti status povrata poreza i to učiniti na ovoj web stranici IRS-a.

Čuvajte se prevare - IRS nikada neće vam poslati e-poruku s tom opcijom, pa idite na www.irs.gov i kliknite 'gdje je moj povrat'.

Porezni savjeti od čitatelja 20somethingfinance

Prije nekoliko tjedana dala sam pet primjeraka H & R Blocka čitateljima koji su u komentarima ponudili porezne savjete i priče u sklopu natječaja. Evo nekoliko naglašava:

Od Nihara:

"Uvijek znajte da su svi investicijski računi u vaše ime! Prvo sam podnijela vlastite poreze prije nekoliko godina (odmah nakon što sam diplomirala) i nisam imao pojma da je moj otac imala investicijski račun u moje ime koji je bio otvoren kad sam imao 8 godina. Ne znam, nisam shvatio da sam imao dodatnih 1099 do posljednje sekunde i morala sam prilagoditi svoju prijavu 15. travnja. "

Od Tim:

"Volim postaviti mapu na svom gmail računu za porezne svrhe. Na taj način mogu se naći svi donacije koje rezultiraju samo računom e-pošte na istom mjestu kada je riječ o poreznoj sezoni i moram utvrditi odbitke. Držim i digitalnu kopiju prošlih povrataka i mnogo je lakše dostupni ako je potrebno tijekom cijele godine od tiskane kopije koja se podnosi. "

Od Scotta:

"Ako posjedujete vlastiti posao i kupite / financira / iznajmljujete bilo koju opremu / softver, pogledajte deprecijaciju Odjeljka 179. Ako vaše kupnje udovoljavaju kvalifikacijama, možete kupiti 100% amortizacije u godini kupnje. Dok odbitak od odjeljka 179 ne može prouzročiti neto gubitak, bonusna amortizacija može (i možete vratiti svoje gubitke na lijep povrat ako biste se odlučili izmijeniti svoje prošle prinose)! "

Od Mateja:

"Ako iznajmljujete sobu u svojoj kući, opustite tepih zbog habanja i tekućina / prljavštine! Također i sve uređaje koji se preklapaju, kao što su stropni ventilatori ili perilica suđa. "

Od Melissa:

"Barmen može biti u iskušenju da podcjenjuje svoje savjete o povratu poreza. Isti barmen može imati vrlo teško vrijeme dokazuje da ima dovoljno prihoda za zajam nekoliko mjeseci niz cestu. "

To je sve narode. Hunker dolje, zgrabite piće, bacite na neke pjesme, i parati band-pomoć off s jednim brzo povucite.

Porezna rasprava za 2012. godinu:

 • Što se dreading ili veseli s vašim 2012 poreza?
 • Koje porezne savjete imate za poreznu godinu 2012.?

Komentari Na Mjestu: