2010 Roth IRA konverzije: zašto je ova godina posebna

Roth IRA konverzije u 2010. od posebnog je značaja zbog nekih jedinstvenih poreznih okolnosti i promjena pravila. Ako ste razmišljali o pretvorbi Roth IRA iz tradicionalne IRA-e i zabrinuti zbog poreznih implikacija ili niste mogli doprinijeti Rothu prošle godine zbog visokih razina prihoda, morat ćete obratiti pozornost ,

Postoji jedno veliko porezno pravilo koje se odnosi na pretvorbe koje se odvijaju samo u 2010. godini i druge koje su ove godine nove koje čine posebnu godinu za pretvorbu. Prije nego što se upoznate s onim što je 2010. tako značajno, najprije ćemo pokrivati ​​ono što je Roth IRA pretvorba i zašto biste ga htjeli razmotriti na prvom mjestu.

Što je Roth IRA pretvorba?

Roth IRA pretvorba je zapravo prevrtanje od tradicionalne IRA na poslije poreza Roth IRA. Roth IRA-i su atraktivno investicijsko vozilo jer sve zarade su bez plaćanja poreza nakon povlačenja u mirovini. Mnogi veliki zagovornici Roth IRA-e zagovaraju jer misle da će se porezne stope povećavati u budućim godinama, a ako očekujete da će porezni odjeljak za umirovljenje biti veći nego što je sada, to bi također moglo imati dobar smisao za pretvorbu, jer nemate platiti buduće poreze u mirovini na Roth IRA-i.

Nedostatak: porezna obveza sada

Nedostatak pretvorbe iz tradicionalnog IRA na Roth IRA je da morate platiti porez na iznos konverzije, kada izvršite pretvorbu. Oporezuju se u kojoj god poreznoj stopi za tu godinu. Zato što niste plaćali poreze ispred tradicionalne IRA-e, plaćate porez na iznos koji ide vašem Rothu (što biste učinili prije svega ako ste izvorno pridonijeli svom Rothu).

Ako odmah nemate značajne uštede na ruci, to može predstavljati ogroman čimbenik koji bi mogao uzrokovati da se zanemarite od konverzije. Obično je pametno uštedjeti unaprijed, tako da imate dovoljno novca da platite porez na konverziju. Sad ćemo se uvjeriti ušto je 2010. velika godina za Rothove pretvorbe.

Tri velike promjene u pretvorbi IRA u 2010

1. Roth IRA ograničenja ograničenja prihoda konverzije uklonjena

Prije 2010. godine ne možete se pretvoriti s tradicionalnog IRA na Roth IRA ako je vaš modificirani bruto prilagođeni dohodak (magi) premašio 100.000 USD. U 2010. godini (i izvan nje) to je pravilo uklonjeno.

2. Visoki prihodnici mogu sada izbjeći Roth IRA granice prihoda

Doprinosi Roth IRA-e imaju granice odgode prihoda. To sprječava visoke plaće da mogu pridonijeti Roth IRA's. Međutim, ti isti visoki zarobljenici s tradicionalnim IRA-ima sada mogu ući u Roth IRA kroz stražnja vrata putem ukidanja ograničenja ograničenja dohotka od 100.000 dolara.

Ovi pretvarači, međutim, neće moći pridonijeti novim sredstvima izravno Roth IRA-u. Morat će premjestiti sredstva preko pretvorbe u bilo kojoj godini da žele staviti sredstva u Roth IRA.

3. Provedite svoju poreznu obvezu tijekom 2011. i 2012. godine

Jedinstvena konverzija samo do 2010. godine možete odabrati između plaćanja poreza na pretvorene dolare na poreznu prijavu za 2010. godinu ili proširiti plaćanje u 2011. i 2012. godini (50% na godišnjoj poreznoj prijavi). Na taj način, ako nemate odmah štednju ili ne želite iscrpiti uštedu u hitnim slučajevima, poreznu obvezu možete rasporediti na 2011. i 2012. godinu. U ostalim godinama (uključujući početak u 2011. godini) imate potraživati ​​iznos konverzije kao obični dohodak za tu poreznu godinu.

Imajte na umu da se preporučuje da platite poreznu obvezu sa spremljenim nenaplaćenim dolarima u odnosu na povlačenje sredstava iz vašeg IRA-e, koja vrsta pogađa točku pretvorbe na prvom mjestu.

Stvari koje treba napomenuti o konverzijama IRA-e:

  • Pažljivo razmotrite ovaj potez prije nego što to napravite. Ako razmišljate o pretvorbi, to je jedan od onih trenutaka koji bi se mogao isplatiti za razgovor s CPA-om, CFP-om ili drugim ovlaštenim stručnjakom. Može postojati niz situacija u kojima pretvaranje nema dobri financijski smisao.
  • Pravila konverzije također se primjenjuju na planove poslodavca kao što su 401k.
  • Pretvorba sama ne bi trebala koštati ništa, osim nekoliko trgovanja ili računa zatvaranja pristojbe. Bez poreza, naravno. Bilo koji popust broker, kao što je Ally Invest (napomena: Ally Invest ne naplaćuje godišnju naknadu).

Rothova konverzija:

  • Jeste li (ili hoćete li) Roth IRA pretvoriti ove godine? Zašto ili zašto ne?
  • Ako vršite pretvorbu, širite li ga tijekom 2011. i 2012. godine?

Komentari Na Mjestu: