Nadamo se da vam je privlačan naslov koji vas je ustao. Prije smo pokrili opremu za reprodukciju, koju hranu i odjeću donosimo i kako ispravno trenirati za backpacking. Sve te stvari su sjajne i neophodne, ali vas ne pripremamo za neke od situacija koje susrećete dok ste na stazi. Evo 20 najvažnijih savjeta za ronjenje i lekcije koje sam naučio iz osobnog iskustva i stručnjaka.

Backpacking Savjeti za hranu

1. Nemojte ostavljati hranu za sobom. Životinje će ga pronaći i stvarat ćete probleme budućim zalagaonicama jer postaju sve više zainteresirani za ljudsku hranu i aktivnost. Budite svjesni kako utječete na druge.

2. Sve spremite na odgovarajući način. Bilo što mirisano, uključujući balzam za usne, pastu za zube, deodorant i zubnu četkicu treba posebnu pozornost. Vidio sam tri različite vrste sustava za sprečavanje životinja u backcountryju. Neki parkovi imaju veliki metalni prtljažnik u koji možete pohraniti te materijale. Drugi imaju sustav remenice kako bi se vaša torba povukla. Treći sustav sastoji se od pola koji podižete i objesite ruksak. Noću, ovo je mjesto gdje svi mirisni proizvodi i hrana trebaju ići. Ti sustavi izbjegavanja životinja također su snažan poticaj da ostanu u određenim kampovima.

3. Izbjegavajte životinje iz hrane. Mislite da je hrana sigurna 20 stopa u zraku? Ja sam također. Naime, dok se nisam probudila, izvukla sam torbu za doručak i uočila rupu. Glodavac je pojela rupu u mojoj torbi kako bi došao do hrane. Ne znam kako je mali krivac jeli sve što je učinio, ali je doista izrezao u hranu za putovanje. Naučeno je: pohranite hranu u čeličnu mrežicu ili drugu kontejner za životinje.

4. Držite otpad s hranom pod kontrolom. Pakirajte sve vaše obroke u torbicama za ziplock. Na taj način, kad završite, možete staviti sve otpad u njih. To čuva stvari čiste i jednostavne i smanjuje mirise koje životinje mogu pokupiti.

5. Kuhajte hranu barem 100 stopa ispod vjetra od šatora. Inače, možda ćete poticati životinje da se šokiraju oko vašeg šatora noću jer će vaš šator mirisati kao hrana koju ste kuhali.

Backpacking vodeni savjeti

6. Imati dovoljno vode, ali ne previše. Planirajte svoje rute tako da ćete prijeći vodu barem jednom dnevno. Ako nemate pristup točkama za ponovno punjenje vode, morat ćete ga prenijeti s vama. Voda teži tona, a što manje morate nositi, to bolje.

7. Sakupiti vodu iz izvora vode. Nabuj vodu iz izvora koji teče - potok, rijeka, proljeće ili jezero. To pomaže u sprječavanju skupljanja vode u blizini bakterijskog izvora poput mrtve životinje.

8. Uvijek sterilizirajte vodu. Filtrirati vodu, kuhati ili oboje.

Backpacking s medvjedima

9. Ako prolazite kroz gustu kist, napravite puno buke. Ovo plašenje nosi. Ne žele bježati u vas, a vi ih ne želite uplašiti bez upozorenja.

10. Ako naiđete na crni medvjed, budite mirni i nemojte ih prijetiti. Polako se odmaknuvši dok je još uvijek okrenut prema medvjedu. Nemojte se okrenuti, i što god radite, nemojte trčati. Ako naiđete na grizli, polako se vratite i nemojte kontaktirati.

11. Igrajte mrtav (ili se borite)! Ako, u različitim rijetkim okolnostima koje napadaju grizli medvjed, prekriti glavu, uliti u kuglu i igrati mrtav. Nećete se moći boriti protiv grizlija i pobijediti. Grizzlići se lako dosadi. Ako vas napadne crni medvjed, borite se, ispustite hranu i izađite odande. Vjerujem da ćete vjerojatno biti pogođeni munje, ali ipak, dobro je znati što učiniti u nevjerojatnom slučaju.

12. Ne bojte se medvjeda, ali definitivno budite svjesni ako ste u medvjedu. Ovisno o tome gdje pješačite, možete se baviti medvjedima. Vidio sam ih, čuo ih noću i ponekad ih smrdio u blizini. Isprva, može vas malo psovati. Ali zapamtite, oni su vas više uplašeni od vas i želite izbjeći kontakt. Budite svjesni svoje okoline, ali nemojte se rugati.

Savjeti za planinarenje

13. Držite noge suho. Mokre noge dovode do više trenja i potencijalnih blistera. Sa sobom uvijek imate dodatni par suhih čarapa.

14. Držite svoju težinu na bokovima. True backpacking paketi imaju težinu remen za vaše bokove. Želite većinu težine koju nosite kako bi se naselili tamo na ramenima.

15. Idite lako na koljenima. Ako radite puno pješačenja nizbrdo kao rezultat velikih promjena u visini, koljena vam se stvarno mogu zlostavljati. Razmislite o upotrebi trekking stupova ili štap za šetnju kako biste podijelili utjecaje na težinu sa svojim nogama.

16. Budite oprezni od blistera. Adresa blistera čim se počnu razvijati. Mala iritacija može brzo dobiti puno gore i stvarno uništiti cijelo vaše putovanje. Uvijek nosite mjehuriće s jastucima.

Savjeti za navigaciju

17. Uvijek se mapirajte '. Uvijek imate kartu mjesta gdje se planirate. Osim što vam očito pomaže da ostanete na pravom putu, karte vam mogu pomoći da shvatite gdje se nalazite u određeno doba dana i planirate gdje trebate doći.

18. Dobiti stari školski kompas. Nosite tradicionalni magnetski kompas. Nedavno mi je suradnik rekao da je završio pješačenje 15 milja daleko jer je njegova aplikacija za iPhone kompas bila neupotrebljiva kad mu je baterijska baterija umrla. Ne vjerujte tehnologiji kada se nalazite u šumi.

19. Budite opušteni. Ako ste znatno izgubili, dođite na vidljivo područje gdje možete poslati dim ili druge signale i ne kretati se. Kada pokušate pronaći svoj put iz nevolje, obično završite uzimajući više izgubljene.

I konačno…

20. Zabavite se! Moglo bi se činiti teškim i kao prilično raditi prvi put, ali kada izađete tamo, uživajte u samoći, avanturi i izazovu koji priroda pruža!

Backpacking Rasprava:

  • Koje savjete za backpacking morate podijeliti?
  • Koja je tvoja najzabavnija ili najluđa priča o backpackingu?

Komentari Na Mjestu: