S desecima on-line alata i aplikacija dostupnih kupcima automobila, pronalaženje novog automobila lakše je nego ikad. Ali svi alati na svijetu ne mogu mnogo dogovoriti za vas. Ako ćete naći dobre automobile po povoljnoj cijeni, morate biti spremni prije nego što ste ikada stali nogom na auto puno.

Dobivanje mnogo na korištenom automobilu dio je znanosti i dijela umjetnosti. Pronalaženje automobila koji vas zanima je samo početak procesa. Ne samo da morate znati što želite, ali također trebate imati alate i znanja kako biste je dobili po velikoj cijeni. Zato smo sastavili ovaj korak-po-korak vodič koji vam pomaže u postizanju velikog uspjeha na rabljenom automobilu.

Resurs: Kako kupiti svoj prvi automobil

Odlučivanje o rabljenom automobilu

Korak 1) Pronađite svoju cijenu

Prije nego što razmišljate o tipu rabljenog automobila koji želite kupiti, morate razmotriti koliko ste spremni potrošiti. Ako vaš proračun iznosi samo 8.000 USD, vjerojatno ne biste trebali tražiti rabljeni Cadillac Escalade. Samo trošiš svoje vrijeme. Umjesto toga, postavite proračun i potražite automobile koji će realno pasti u tu cijenu. Zapamtite, kupnja automobila samo je prvi trošak. Imat ćete i dalje troškove - poput osiguranja, održavanja i budućih popravaka - koje morate imati na umu.

Korak 2) Napravite popis ciljeva

Nakon što odaberete svoj proračun, vrijeme je da počnete malo istraživati. Koristeći online alate poput Cars.com i CarMax, pronađite automobile koji odgovaraju vašoj odabranoj cijeni. Napravite popis predložaka i modela unutar proračuna koji želite ciljati kako biste ih mogli pretražiti u svom području.

Korak 3) Obuhvatite recenzije

Sada je vrijeme da se još više suzite pretraživanje automobila. Aplikacija Vodič za kupce automobila i vozača može vam pomoći usporediti recenzije za gotovo sve nove ili rabljene automobile na tržištu. Čak možete spremiti svoje ciljane modele u svoju "virtualnu garažu" tako da se možete vratiti da ih kasnije pregledate. Osim toga, možete pronaći još sjajnih informacija na AAA. Njihova "Alat za automatsko kupovanje" lijep je resurs za recenzije, cijene i ocjene sigurnosti.

Korak 4) Potražite rabljene automobile na vašem području

Nakon što ste utipkali željenu vrstu automobila, vrijeme je da pronađete neka rabljena vozila koja su zapravo za prodaju. Nekoliko različitih online alata može vam pomoći u traženju automobila po marki, modelu i udaljenosti od vašeg doma. Međutim, mobilna aplikacija "Auto Trader On The Go" upotrebljava GPS pomoću koje možete pronaći gdje se nalaze vaši omiljeni automobili na vašem području. Kada stignete na partiju, možete upotrijebiti aplikaciju za skeniranje VIN crtičnog koda i pronaći slične modele za prodaju u blizini vaše lokacije. Ako vam ne smeta putovanja, možete proširiti pretraživanje kupnjom na eBayu. Imaju veliku ponudu za prodaju novih i rabljenih vozila.

Pregovaranje o ponudi

Korak 5) Donesite nekoga s tobom

S vama sve vaše pripremne radove dovršite, vrijeme je da se uputite u zastupstvo. Nemojte ići sami! Jedna od najboljih stvari koje možete učiniti da biste previše dogovorili je privući nekoga s vama. Koristite vašeg prijatelja (ili supružnika) strateški i pustite ih da igraju loše policajca. Imajući ih u blizini da kažu stvari poput: "To ne zvuči kao dobar posao za vas", može biti od neprocjenjive vrijednosti kada počnete pregovarati o cijeni.

Korak 6) Provjerite što drugi plaćaju

Samo zato što ste na zastupništvu ne znači da morate prestati koristiti automobile za kupnju automobila. Korištenje TrueCar mobilne aplikacije može vam pomoći da dobijete osjećaj onoga što automobili prodaju za ovaj dio. Nakon što ste unijeli TrueCar seriju certificiranog materijala, jednostavno uključite aplikaciju da biste vidjeli točne cijene koje su u posljednje vrijeme platili drugi korisnici tog prodajnog mjesta. Aplikaciju možete upotrijebiti i za skeniranje naljepnice prozora vašeg ciljnog automobila kako biste primili stvarni "predujam cijene" trgovca.

Korak 7) Neka prodavač dade prvu cijenu

Zapamtite da tijekom pregovora, onaj tko govori prvo izgubi. Ako možete, prodavatelj uvijek izbaci prvu cijenu. Definitivno će biti niža od cijene naljepnica, a od tamo možete započeti pregovore - u konačnici vam štedi više novca. Dobro mjesto za obračun je oko 30% ispod navedene cijene - ili cijenu naljepnica ako ih ne možete dobiti na prvo mjesto.

Korak 8) Ostavite Lot

Ako ste ikada pregovarali o kupnji automobila u trgovini, znate da je dio procesa da ih pješači od stola kako bi "pokrenuli brojeve" i "pitali svog šefa" o cijenama. Ovo je sjajan način da vas natjeraju da uložite puno vremena u zastupstvo, povećavajući šansu da ćete se složiti oko posla. Nemojte to raditi. Vratite se na vlast odbijanjem pregovaranja u prostorijama. Dajte im svoj broj mobitela i ostavite puno. Želite staviti pritisak na njih da vas pozovu boljem ponudom ... i gotovo sigurno hoće. Prodavači znaju da ako odete, vjerojatno se nećete vratiti. Živaju na proviziju, tako da definitivno ne žele kupiti od nekog drugog. Da biste se vratili, morat će vam ponuditi ponudu koja je primamljiva.

Korak 9) Uputite se na Vodič za cijene

Kada se svodi na to, želite biti sigurni da dobivate dobar posao na rabljenom automobilu. Ako prodavatelj odbije dolje u cijenu, provjerite jeste li spremni dati dokaz o tome što drugi misle da je automobil vrijedan.Citiranje iz cijenjenih izvora kao što su Kelley Blue Book i Edmunds izvrstan su način za dobivanje prodavatelja.

Korak 10) Saznajte što su pristojbe za obradu

Prije nego što zatvorite posao, nemojte zaboraviti raspitati se o zastrašivanoj naknadi za obradu. Te naknade obično se kreću od $ 100 - $ 400 i mogu se jako razlikovati od jednog zastupništva do drugog. Pitajte što jesu, kupujte ih oko sebe i pogledajte možete li dogovoriti bolji posao.

Korak 11) Spavajte na njemu

Kao i kod bilo koje velike kupnje, uvijek biste trebali spavati. Nikad ne trošite toliko novca, a da to prije niste razmišljali. Posljednje što želite učiniti je izvršiti kupnju impulsa koja vam košta tisuće dolara. Osim toga, što duže čekate, više će se prodavatelj osjećati kao da će posao propasti. Koristite vrijeme kao utjecaj kako biste dobili bolju cijenu.

Korak 12) Ponuda gotovine

Osim činjenice da uvijek trebate platiti gotovinu za automobile, nudeći gotovinsku kupnju obično može postići dobar popust. Kada se približite zatvaranju posla, pitajte prodavača ako će vam dati popust za plaćanje gotovine. Šanse su dobre da hoće.

Korak 13) Budite spremni otići van

Zapamtite, to je vaš novac. Imate moć odlučivanja. Ako možete dogovoriti cijenu koju želite, budite spremni otići s posla. Vi ćete biti u mogućnosti pronaći drugi automobil negdje drugdje.

Korak 14) Zatvorite Ponudu

Napravili ste svoje istraživanje. Usporedili ste cijene. Teško je pregovarali da biste dobili cijenu koju želite. Sada je vrijeme za zatvaranje posla. Donesite s vama gotovinu (ili ovjerenu provjeru), pregledajte dokumente i potpišite se na točkastoj liniji. Čestitamo! Upravo ste dobili puno posla na rabljenom automobilu.

Omotavanje

Kupnja rabljenog automobila treba biti zabavno, a ne gnjavaža. Ne zaboravite obaviti svoje istraživanje, pregovarati s položaja moći i biti spremni otići. Slijedeći gore navedene korake mogu biti "ključ" za pronalaženje rabljenih automobila po cijeni koju zaslužujete.

Sljedeći koraci

Nabavite besplatne ponude za financiranje auto kredita online
Dohvatite više online citata besplatno za internet u samo nekoliko minuta. Sve razine kredita su prihvaćene.

Pogledajte online cijenama prodavača
Nema potrebe voziti od prodavača do prodavača. Pogledajte cijene besplatno na bilo kojem automobilu, novom ili korištenom.

Komentari Na Mjestu: