Mnogo financijskih postova koje ćete pročitati online govore o tome gdje biste trebali uložiti novac. Problem za momke poput mene jest da nemam novca za ulaganje! Polako ali sigurno nastavljam spasiti svaki peni koji mogu ući u online račun štednje, tako da jednoga dana imam dovoljno da bih mogao raznoliti, što uključuje ulaganje na burzu. Dakle, za sada, svaki put kad zaradim malo dodatne na strani, to ide platiti moj trenutni dug ili je sigurno tucked daleko na mom FNBO računa. Neću lagati, to je iznimno dosadno i neumorno, ali to je pametna i odgovorna stvar za napraviti.

Onda moram razmišljati. Možda postoje bolji načini ulaganja ovog novca i vidjet će veći turnir od 0,10 dolara svake godine. Evo popisa od 10 zanimljivih načina ulaganja Hamiltona koji sada sjedite u novčaniku. Neki daju veći povratak od ostalih, ali svi su vrijedni razmatranja.

  1. Otvorite račun online štednje - Ja znam ja znam. Morao sam se uvjeriti da je dosadna. Račun online štednje je najsigurniji način ulaganja vašeg novca, ali to je i najmanje plodonosno. Prosječna stopa uštede interneta je ispod 1%, tako da ćete morati uložiti 10 dolara deset puta, samo da biste vidjeli povrat od 1 dolara na kraju godine. Većina online štednih računa ne zahtijeva minimalni uplatu tako da počevši s 10 dolara za upoznavanje s bankom je sjajan način da ide.
  2. Nabavite kasnu izmjenu ulja - Šanse su da ako imate malo ulaganja, imate i malo toga za potrošnju, a rutinsko održavanje automobila nije prioritet. Svaki mehaničar će vam reći da mijenjanje ulja svakih 3.000 je overkill, ali mijenjajući ga svakih 5.000-7.000 milja je kritična. Nema razloga da se ovo iznimno jeftino servis stavite na bilo koji drugi način, a investiranjem 10 $ danas ćete uštedjeti stotine, ako ne i tisuće, u dugoročnoj vožnji na popravcima automobila.
  3. Budite Romantični - Sretna žena je sretan život pa kažu i ništa ne kaže da te volim bolje nego neočekivano. Čokolade ili cvijeće uvijek čine trik i za 10 dolara možda ćete moći čak i dobiti nekoliko ruža. Ako ste na drugoj strani jednadžbe, čovjekovo srce je ravno kroz trbuh i kuhani kuhani obrok je odličan način da ide. Bilo koji muškarac ili žena će vam reći da je 10 dolara koje potrošite dobro je isplati.
  4. Otvorite P2P kreditni račun - Klub kreditiranja i napredak su izvrsna mjesta za zajam vašeg novca drugima koji to trebaju. Ovisno o iznosu rizika koji ste spremni preuzeti, možete zaraditi više od 10% kamate na svoj novac. Otvaranje računa je cinch i izgradnja računa s 10 dolara pohranjenih u isto vrijeme je sjajan način da započnete.
  5. Napravite popravke kućanstva - Znaš da pukotina u prozoru ili rupa u stijeni koja ostavlja vrućinu iz kuće? Zašto ne biste odvojili vremena za kupovinu u Home Depotu, kupite pištolj za brtvljenje, brtvilo za prozore, boju za boju ili što god trebate napraviti vrlo male popravke i doći na posao. Vjerojatno ste izgubili dobru količinu novca u izgubljenoj električnoj energiji ili ste vidjeli dovoljno oštećenja vode prije ovog mjeseca, ali kasnije nego nikad.
  6. Platite dugove brže - U redu, pa sam snuck još jedan dosadni rezervirati. Ako imate dugove kreditne kartice, hipotekom, dugom studentskog kredita ili nešto drugo, obično imate priliku platiti ga brže od mjesečnih obroka. Ako plaćate 7 bodova na dug i imate samo 3 boda na dugoročnom CD-u, bilo bi bolje da platite dug brže pa ćete platiti manje interesa.
  7. Donirajte dobrotvornost - Iako 10 dolara koje doniraju nije stvarno vidio kao "ulaganje", to će učiniti puno dobra ne samo za dobrotvorne svrhe nego i vi. Nema boljeg osjećaja od davanja onima koji su manje sretni od tebe i ako ste imali priliku osvijetliti svoj dan i dan nekog drugog za samo 10 dolara, zar ne biste uzeli?
  8. Unovčite svoj hobi - Ponekad dobivanje zabavnog hobija može biti vrlo skupo, no ako nađete hobi koji kombinira zabavu i ulaganje, uštedjet ćete mnogo novca u dugoj vožnji. Prikupljanje bejzbolnih kartica, kovanica ili drugih vrijednih stvari odličan je način ulaganja u stvari puno zanimljivijih i cool od dionica, a za samo 10 dolara obično možete započeti nešto novo.
  9. Započnite web stranicu - Za samo 10 USD, možete kupiti domenu po svom izboru putem nekoga poput GoDaddy.com i iako se svake godine gradi milijuni web stranica, još uvijek postoje nove i uzbudljive ideje koje još nisu razvijene. Svakim danom koji prolazi, imena domena sve manje postaju važni za uspjeh online poslovanja pa samo pazite da imate nešto privlačno i lako zapamtite. Nažalost, DoughRoller.net već je preuzet. 🙂
  10. Kupite 10, $ 1 lutrijske ulaznice - Pobjednička lutrija može biti prilično teško i kupovina "ogrebotina" lutrija ulaznice samo će smanjiti svoje već smanjene šanse za pobjedu. Držite se jackpota i nemojte slušati nikoga tko kaže da znaju pobijediti. Nasumični brojevi jednako su dobri kao oni koji su blizu vašem srcu i ako možete dobiti svoje suradnike koji su uključeni, možda ćete moći smanjiti iznos koji ćete potrošiti na lutriju. Samo nemojte biti uzrujani ako izgubite, jer matematičar u meni je prisiljen reći vam da izgledi nisu u vašoj naklonosti.

Sljedeći: Provjerite načine ulaganja s malo novca.

Komentari Na Mjestu: