Tržište je prošlo prošlog tjedna, jer siguran sam da svi dobro znate. Moj portfelj pao je oko 25.000 dolara. Vrijeme je poput ovih da razmišljam o mnogim glupim stvarima koje sam u prošlosti rekao da podignem duhove tijekom raspada tržišta. Imajte na umu, mnoge od tih stvari su istinite, ali jesu li doista utješne? Činjenica je da boli kad tržište padne, a ne bismo se trebali pretvarati da to ne čini. Evo 10 glupih stvari koje sam sam sebe obećao u nastojanju da ublažem bol:

  1. Ja sam dugoročni investitor: Istina, ali ja sam još uvijek dugoročni investitor koji je portfelj samo pao kao stijena.
  2. Pad tržišta je prilika za kupnju: Zašto onda nitko ne kupuje? Osim toga, novac koji moram uložiti već je na tržištu i približava se brzini terminala.
  3. Cijena je ono što plaćate, vrijednost je ono što dobivate: Još jednom, vrlo istinito. Ali kad idete prodati, prilično sam siguran što dobivate je cijena, a ne vrijednost.
  4. Tržište se uvijek okreće: Povijesno je istina, ali ono što budućnost drži, nitko ne zna. Osim toga, nije li važnije pitanje, kada će se okrenuti?
  5. Prinosi dividendi su porasli: Budući da se prinosi dividendi izračunavaju dijeljenjem dividende po dionici po cijeni po dionici, to je matematički točno. Nažalost, stvarne dividende ostaju iste. Pitam se mogu li koristiti prinose umjesto novca za financiranje odlaska u mirovinu?
  6. Usporedba prosjeka dolara s troškovima dolara i djeteta: Volim činjenicu da sve označavamo. Ako se pitate što je prosjek cijena dolara, samo pomislite na davanje doprinosa vašem 401 (k) svakoj paycheck-to je prosjek cijena dolara. Dakle, u utorak, kada se plaća, mogu dodati više novca na tržište. Znam da je bolje kupiti dionice po nižim cijenama, ali nije baš zabavno.
  7. Tržište je trebalo ispraviti: Ne, nije. Zapravo, svi se slažemo ovdje i sada da se tržište nikad više neće ispraviti.
  8. Kupi niske i visoke prodaje: Brilliant! Zašto to nisam mislio? Može li netko tamo pustiti mene znati kada je tržište nisko i kada je visoka?
  9. Tržište samo uzima profit: Ne uzimam nikakav profit. Zapamtite, ja sam dugoročni investitor. Mislite li da oni koji dobivaju dobit su isti ljudi koji nam govore koliko je važno biti dugoročni investitor?
  10. Uvijek postoji sutra: Tržište se otvara za nekoliko sati, i siguran sam da će skinuti poput rakete. Samo se nadam da je raketa usmjerena prema gore.

Komentari Na Mjestu: